Kolding Netavis

Skrappe krav til rengøring på skolerne: Ledige hyret til opgaven

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Omkring 40 ledige er hyret til den store ekstra opgave.

Siden statsminister Mette Frederiksen den 6. april meldte ud, at daginstitutioner og skolernes 0.-5. klasser igen skulle modtage børn efter påske, har Kolding Kommunes Rengøringsafdeling haft ekstraordinært travlt. Med genåbningen følger der nemlig skrappe krav til rengøringsniveauet og det kræver ekstra hænder. Det fortæller leder af Rengøringsafdelingen Jesper Nydam i en pressemeddelelse:

– Vi har kunnet omplacere en del af vores eksisterende stab af medarbejdere, fordi nogle af de kommunale bygninger er lukkede. Men til gengæld har vi overtaget rengøringen af blandt andet Overmarksgård og andre sociale institutioner og da vi samtidig også har en gruppe af særligt sårbare medarbejdere, der ikke må risikere smitte, har vi lige nu brug for ekstra hjælp, siger Jesper Nydam.

Han tilføjer, at ud over de 40 ledige, der allerede har underskrevet en ansættelseskontrakt, bliver der formentlig brug for at ansætte det dobbelte antal rengøringsassistenter, hvis flere dele af Kommunen åbner op i løbet af de næste måneder.

Tæt samarbejde med Jobcenteret

Det er Kolding Kommunes Jobcenter, der i tæt samarbejde med Rengøringsafdelingen har stået for at rekruttere de 40 ledige, der nu blandt andet sørger for, at overflader og toiletter bliver gjort ekstra rene i Kommunens daginstitutioner og skoler.

– Det er takket være en fantastisk flot fælles indsats, at det på meget kort tid er lykkedes at rekruttere ekstra rengøringsassistenter og det er blandt andet derfor, at både daginstitutioner og skoler i Kolding Kommune var klar til at modtage børn efter påske, som ønsket lød fra regeringen, fortæller formand for Arbejdsmarkedsudvalget Poul Erik Jensen.

– Samtidig glæder jeg mig også over, at vi kan bidrage til, at køen af ledige er blevet lidt kortere i en tid, hvor mange desværre er afskediget på grund af corona-situationen, tilføjer Poul Erik Jensen.

De nyansatte rengøringsassistenter har vidt forskellige baggrunde, men har det til fælles, at de har meddelt Jobcenteret, at de har lyst til eller erfaring med rengøring og en del af de nyansatte kommer fra den hårdtramte hotel- og restaurationsbranche.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel