Kolding Netavis

Skovhuset fejrede 10 års jubilæum

Det helt store kaffebord med brunsviger og hjemmebagt rugbrødslagkage var dækket op til beboerne da Skovvejen fejrede beboerhuset Skovhusets 10 års jubilæum.

Huset er en del af Boligselskabet Koldings afdeling på Skovvejen og rummer i det daglige et væld af aktiviteter drevet af frivillige. Der er blandt andet månedlige bruncharrangementer hvor alle er velkomne, banko, dart og kreaklub hvor der spilles, nørkles og hygges.

Årstidens fester fejres i huset og der er jævnlige fællesspisninger. Derudover bruges Skovhuset til afdelingens møder og samarbejdspartnere kan låne stedet til møder og arrangementer.
Gæsterne nød en festlig dag, men blandt de cirka 80 gæster blev der også snakket om den kommende omdannelse af Skovvejen i forbindelse med Udviklingsplanen, som vækker usikkerhed om fremtiden.

-Jeg håber de aflyser det hele. Jeg vil blive her i afdelingen hvor jeg kender folk, men jeg er klar og har snakket med visitatoren i Kolding kommune som vil hjælpe med at skaffe en tilgængelig ældrevenlig bolig hvis det bliver nødvendigt, sagde en af beboerne omkring kaffebordet.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de endelige planer for omdannelsen er klar, men det forventes inden for de næste måneder. Selve omdannelsen skal være gennemført inden 2030.

Udviklingsplanen

Udviklingsplanen 2019 – fælles visionsplan for Skovparken og Skovvejen.

I 2018 vedtog Folketinget en lov for bekæmpelse af ghettoer i DK. Hensigten med loven var at sikre et DK uden parallelsamfund og indeholdt en række initiativer på tværs af velfærdsområderne, men også krav om skærpede regler for anvisnings- og udlejning, således at modtagere at visse overførselsindkomster ikke måtte flytte ind og at andelen af almene familieboliger skulle reduceres til 40% af det nuværende antal boliger.

Dvs. enten i form at nedrivninger af boliger, omdannelse eller ommærkning af familieboliger til ungdomsboliger eller ældreboliger eller salg til private.

I Kolding er AABs afdeling 21 i Skovparken og Boligselskabet Koldings afdeling 2 på Skovvejen omfattet af loven. De to boligselskaber udarbejdede i 2019 i samarbejde med kommunen en fælles visionsplan for omdannelsen frem til 2030.

Visionsplanen er ved at blive konkretiseret i form af fysiske planer for omdannelsen af de to områder. Både i Skovparken og Skovvejen forventes afstemning på beboermøde inden for de næste måneder.

Tagget med:
Del denne artikel