Kolding Netavis

Skoleskak-elever spillede hjernen stærk

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

64 skoleskak-elever fra Kolding Kommune spillede hjernen stærk i Kolding til Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2022, hvor 957 elever fra hele landet deltog. Tre skoler fra Kolding Kommune kæmpede med om titlen som “Årets Skakskole 2022”.

Landsfinalen var den festlige afslutning på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2022, hvor 31.095 elever på 214 skoler spillede sig på vinterferie fredag den 10. februar.

Med Kolding Kommune som vært var det nu igen muligt at samles til den store Landsfinale, trykke modstanderens hånd, ønske god kamp og starte nye venskaber på tværs af almen- og specialklasser.

Årets skakskole

Til Landsfinalen, der også er kendt som ”Den Store Hjernedyst”, mødtes eleverne på tværs af køn, kultur og klasser, da de kæmpede for at skrabe point sammen til deres skole i dysten om titlen som ’Årets Skakskole’, medaljer og præmier for 50.000 kr.

Efter alle elever havde spillet deres 7 skakpartier, kunne Giersings Realskole og Horsens Byskole dele titlen som årets skakskole – i hvert fald indtil næste års Landsfinale.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer, holdt velkomsttale for eleverne og så dem spille hjernen stærk. Om dagen sagde han:

-Med skoleskak spiller man hjernen stærk, men noget der er ligeså vigtigt er fællesskab. Som formand for Børne- og Uddannelsesudvalget ser jeg hele tiden, at det er vigtigt at have noget, man kan dele med andre. Noget man er fælles om.

På dagen underholdte youtuberene Mika & Tobias til stor begejstring for eleverne, der bl.a. fik lov at høre live-premieren på skoleskaksangen ”Min dronning”. Sangen blev udgivet under corona, og nu fik 957 elever endelig lov at synge med live.

Generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen er meget tilfreds efter Landsfinalen:

-Det har været fedt at samles så mange om skoleskak igen på tværs af alder, køn, kultur og om man går i almen- eller specialklasse. Over brættet er alle bare børn og unge, der dyster på tanker, ideer og skakmat.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel