Kolding Netavis

Silent Disco i Slotsgården

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Edel Clausen (t.v.), daglig leder af Koldinghus, ses her sammen med Charlotte Korsgaard (t.h.), eventkoordinator på Koldinghus. Foto: Koldinghus.

Koldinghus inviterer til en ny og anderledes begivenhed: Silent Disco i Slotsgården.

Arrangementet finder sted fredag aften og er med til at skyde Trekantområdets Festuge i gang.

-Vi har et ønske om at forene historie med moderne kultur, og Silent Disco i Slotsgården er et eksempel på netop denne ambition. Ved at kombinere det historiske slot med en moderne musikevent vil vi skabe en anderledes begivenhed, der appellerer til folk i alle aldre, fortæller daglig leder for Koldinghus, Edel Clausen, i en pressemeddelelse.

Silent Disco er en moderne måde at opleve musik på.

Deltagerne får udleveret trådløse hovedtelefoner, hvorigennem de kan vælge mellem forskellige musikkanaler. Dette skaber ikke blot en personlig musikoplevelse, men giver også mulighed for at skifte mellem forskellige musikgenrer og dansestile. Samtidig giver det deltagerne mulighed for at socialisere og danse sammen, selvom de lytter til forskellig musik.

-Silent Disco i Slotsgården er en ny måde at bringe fællesskab og kulturarv sammen. Vi ønsker at invitere til en uforglemmelig aften, hvor gæsterne kan nyde vores smukke slotsgård, danse under stjernerne og skabe minder sammen, siger Edel Clausen.

Temaet for Trekantens Festuge er ”Kulturen ud af vante rammer”.

d7b2ebc3 b610 4496 8289 1375b1fc4ae5
Foto: Koldinghus.

Om eventen siger eventkoordinator på Koldinghus, Charlotte Korsgaard:

-Vi har valgt at tappe ind i temaet ved at afprøve nye muligheder for anvendelse af slottet. Koldinghus har altid dannet ramme om festligheder, både da slottet var residens for de kongelige og senere, da slottet stod som ruin. I dag holdes der stadig fester og koncerter på Koldinghus, men som moderne museum vil vi gerne prøve at følge med tiden og udvikle nye oplevelser, både for vores kernepublikum og for nye målgrupper, fortæller Charlotte Korsgaard og fortsætter:

-Derfor er det oplagt at afprøve Silent Disco som koncept, da det giver mulighed for at afholde anderledes koncerter, teaterforestillinger eller større fester uden at genere andre museumsgæster. Også i forhold til folk, der befinder sig forskellige steder på autismespektret eller mennesker med f.eks. angst kan det gøre oplevelsen bedre, da den enkelte selv kan tilpasse lydspor og -niveau, men også at kunne trække sig fra menneskemængden uden at gå glip af lydoplevelsen.

Arrangementet finder sted fredag 25. august. Fra klokken 17-20 vil der være loungestemning i slotsgården med musik og mulighed for at købe mad og drikkevarer. Fra klokken 20-22.30 er der Silent Disco.

Lydsporene leveres af fire DJ’s Janek Maas og Nikolaj Uldahl fra Kolding samt Sam Junior (NL) og Mads Q. Det er gratis at deltage i arrangementet og der vil være gratis adgang til Kæmpetårnet frem til klokken 20.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel