Både turister og borgere kan køre med bussen i det meste af Kolding by og kommune med en sommerbillet i næste års sommersæson. Sommerbilletten afløser en gratis shuttlebus, der i sommers kørte som en forsøgsordning.
Fra den 28. juni til den 22. august kan alle, der gerne vil opleve sommerlandet, strandene og attraktionerne i Kolding Kommune hoppe på en by-, lokal- eller regionalbus med en sommerbillet. Den giver en voksen passager og to børn under 12 år mulighed for at køre ubegrænset med bussen for en dagspris på 50 kr.
Den nye sommerbillet erstatter den gratis shuttlebus, som Kolding Kommune i samarbejde med Sydtrafik etablerede i sommeren i år i skolernes sommerferie på en rute mellem Gl. Ålbo Camping og Kolding Busterminal. Det har Teknik- og Klimaudvalget og Kulturudvalget besluttet på et fællesmøde.
– Selv om forsøgsordningen med gratis shuttlebus sidste sommer efter omstændighederne gik godt, synes jeg, at sommerbilletten er en bedre løsning, fordi den dækker det meste af Kolding by og kommune i og med, at man kan køre ubegrænset på en dagsbillet i alle Sydtrafiks by-, lokal- og regionalbusser inden for kommunegrænsen. Selv om det ikke bliver gratis, er det billigt og giver et langt større potentiale for turisterne og kommunens egne borgere for oplevelser i sommerlandet, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville (V), i en pressemeddelelse.
Han tror, at især rute 134, der kører mellem Kolding og Christiansfeld bliver et hit med sommerbilletten, når det nye oplevelsescenter på Skamlingsbanken åbner til foråret.
Støtte til kulturattraktionerne
Også formand for Kulturudvalget, Jesper Elkjær (Samarbejdspartiet) er glad for den nye ordning, som han forventer kan bringe flere gæster til kommunens kulturattraktioner.
– Sidste års shuttlebus blev især brugt af passagerer til og fra Christiansfeld. Med sommerbilletten får dem, der vil se UNESCO-byen, en langt bedre dækning med timedrift på de almindelige regionale ruter. Ligeledes kommer der flere afgange at vælge imellem til og fra Hejlsminde i forhold til sidste år. Jeg tror også, at bybusserne bliver benyttet af mange med en sommerbillet, der fx vil besøge Trapholt og Sygeplejemuseet, spår Jesper Elkjær.
Han understreger, at han ser sommerbilletten som en lejlighed til at støtte kulturattraktionerne, som har haft et svært år med COVID-restriktioner.
Om sommerbilletten
Sommerbilletten er et samarbejde mellem Kolding Kommune og Sydtrafik, hvor passagerer kan køre ubegrænset en hel dag med alle by-, lokal- og regionalbusser i ugerne 26 til 33 til en pris á 50 kr. for en voksne og to børn under 12 år. En familiebillet for to voksne og fire børn koster 100 kr.
Sommerbilletten kan købes på Sydtrafiks App.
Finansieringen af sommerbilletten deles af Teknik- og Klimaudvalget og Kulturudvalget i fællesskab. Teknik- og Klimaudvalget dækker et estimeret indtægtstab på billetter på 30-75.000 kr., mens Kulturudvalget betaler markedsføringen af den nye ordning. Begge udgifter holdes inden for udvalgenes driftsbudget.