Kolding Netavis

SF vil sænke ventetiden for at få sin sag for retten i Kolding

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Når Folketingets Retsudvalg i dag, torsdag, blandt andet skal besøge byretterne i Sønderborg og Kolding, så er det to steder, hvor sagsbehandlingstiden er gået op, op og op.

Forud for forhandlingerne om økonomien for domstolene går i gang, så mener SF’s retsordfører Karina Lorentzen, at der skal sættes flere penge af, så ventetiden ikke tager en himmelflugt.

-Domstolene har siden domstolsreformen, hvor man bl.a. lagde byretterne samme, fået flere og flere opgaver at løse kombineret med strengere straffe og mere og mere komplekse sager. På den anden side er de også blevet bedt om at spare penge. Det siger sig selv, at så har man en dødbringende cocktail, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Da Rigsrevisionen i maj 2022 afgav deres beretning om byretternes sagsbehandlingstider for straffesager, var ventetiden i retten i Kolding steget fra knap 121 dage i 2016 til omkring 280 dage i 2021. For Sønderborg var det steget fra knap 73 dage til omkring 185 dage. Det er alarmerende tal, som i bedste fald er status quo, mener Karina Lorentzen, der vil tilføre domstolene penge.

-Det er fint at se på, hvordan vi kan effektivisere nogle ting. Men vi kan bare se, at der kommer flere sager ind, og så skal der altså flere hænder til. De faglige organisationer vurderer, at sagsbehandlingstiderne vil stige yderligere i løbet året, der kommer, hvis ikke der tilføres flere penge, fortæller Karina Lorentzen.

Et nyt svar til Karina Lorentzen fra justitsministeren viser, at Retten i Kolding eksempelvis modtog 10.133 straffesager i 2018. Dette var steget til 12.768 i 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel