Kolding Netavis

SF vil kæmpe for kendte ansigter i ældreplejen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

SF vil indføre faste teams i Koldings hjemmepleje. Det skal sikre både de ældre og deres hjælpere en roligere hverdag.

Et rend af 5-10 forskellige hjemmehjælpere på en måned. Det er desværre, hvad alt for mange af kommunens ældre borgere må leve med.

Men det skal være slut, hvis det står til SF i Kolding. Partiet fremlægger i dag et udspil, der går på at sikre, at det langt de fleste gange er kendte ansigter, der kommer ind ad døren hos de ældre medborgere.

– Vi er ét af de rigeste samfund i verden. Den rigdom har de, der i dag er ældre, bygget op. Derfor er det både uforståeligt og helt uacceptabelt, at man tilbyder dem en så ringe service, når de får brug for den, siger SF’s borgmesterkandidat, Villy Søvndal, i en pressemeddelelse.

Løsningen, som SF foreslår, er faste teams i hjemmeplejen. SF’s byrådsmedlem Mette Voss tog for nyligt emnet op i Seniorudvalget, og Villy Søvndal forsikrer om, at det er et tiltag, han vil arbejde målrettet for i den kommende byrådsperiode.

– Ikke bare vil det sikre større kontinuitet for den ældre borger. Det vil også give vores uundværlige medarbejdere i hjemmeplejen bedre betingelser for at udføre deres vigtige arbejde og udfolde deres faglighed. På den måde kan vi forhåbentlig få lettere ved at rekruttere og holde på medarbejdere, siger han.

Kandidat med erfaring på ældreområdet

Gitte Johnsen, der er byrådskandidat for SF, er selv uddannet social- og sundhedsassistent. Hun har både erfaring med hjemmepleje og ledelse på området, og hun støtter helhjertet idéen om faste teams.

– Mange af de ældre er skrøbelige og tiltagende demente. De har brug for ro, nærvær og regelmæssighed. Noget af det værste, man kan byde dem, er, at de hele tiden skal konfronteres med fremmede mennesker, der går rundt i deres hjem og skal udføre opgaver af intim karakter. Det tror jeg ikke, at nogen af os ville bryde os om, og de plejekrævende ældre har ofte meget svært ved at håndtere situationen, fortæller hun.

Udover faste teams i ældreplejen vil SF også arbejde for flere plejehjemspladser, flere seniorbofællesskaber, færre tjeklister og mindre tidstyranni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel