Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hans Holmer (SF). Privatfoto. Hans Holmer (SF). Privatfoto.

SF: Privat for enhver pris?

Skrevet af  27-11-2018- 07:04:12

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Da Hotel Cromwell, tæt på Kolding Sygehus udvider er daginstitutionen Skovbrynet nødsaget til at skulle ligge et andet sted. Derfor skal byrådet beslutte hvordan en fremtidig børnehave og vuggestuer skal bygges og drives. Skal det være kommunalt eller skal den bygges og drives privat?

I SF er vi ikke i tvivl. Vi mener nemlig at vuggestuer og børnehaver er en af de kerneydelser som vi som kommune er bedst til at have ansvaret for, så vi, med veluddannet fagligt personale, sikrer at børnene har nogle gode rammer til at udvikle både de personlige- og sociale kompetencer og gode relationer.

Det er vi i øvrigt rigtig dygtig til i Kolding kommune. Endda så meget at en selvejende institution nu ønsker at blive til en kommunal daginstitution.

Det giver, selv med liberale briller, ikke mening at vi som poltikke aktivt vil tiltrække private daginstitutioner.

Set i et økonomisk perspektiv, som de liberale jo ofte henviser til, så koster det endda mere om året at drive en privat end ved at det er kommunen som løser opgaven.

Derudover optager en privat institution selv sine børn efter ansøgninger fra forældrene. Derfor kan de indmeldte børn i Skovbrynet heller ikke automatisk regne med at få plads i en privat institution.

Samtidig skal vi som kommune sikre, at forældre som ønsker, at deres børn skal gå i en af kommunens gode institutioner med dygtig faguddannet personale kan få tilbudt en plads- Kort sagt betyder det at kommunen måske alligevel skal etablere ekstra pladser i byen da området er under pres. Det giver da ikke mening- Selv ikke for en liberal.

Det handler vist mest om symbolpolitik frem for sund fornuft.

De private er selvfølgelig velkommen, men det er de jo også allerede i dag.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31