Kolding Netavis

SF og 3F vil høre om erfaringer på Hotel Koldingfjord med ukrainere i arbejde 

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

SF’s gruppeformand Karina Lorentzen besøger onsdag den 1. juni Hotel Koldingfjord sammen med 3F.

Her har man nemlig taget samfundsansvar og ansat to ukrainere i rengøringen, og hun vil derfor følge op, hvordan det er gået.

Karina Lorentzen glæder sig til at høre om både hotellets og de ansattes erfaringer:

-Jeg er rigtigt glad for, at Hotel Koldingfjord var så hurtig ude og tilbyde job til ukrainere. Det er jo en stor glæde at kunne tjene sine egne penge, og så lægger jeg stor vægt på, at der også er tale om overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke kønt, at andre står klar med dårligt betalte job allerede, siger hun i en pressemeddelelse.

Med sig på dagen har hun formand for 3F i Kolding, Peter Thuesen Andersen. 

-I 3F siger vi velkommen til arbejdskraft fra andre lande. Men vi vil også fastholde, at det skal være på danske løn- og arbejdsvilkår. Det er usmageligt at udnytte sårbare menneskers behov for at kunne tjene penge, og fordi de ikke kender deres rettigheder. Derfor har vi blandt andet også lavet en brochure på ukrainsk, så de ved, at vi er der som fagforening, hvis vi får brug for det, forklarer han.

Karina Lorentzen fik netop vedtaget en lovændring, som gør det til en skærpende omstændighed at udnytte flygtning i det nye lovforslag, som kriminaliserer menneskeudnyttelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel