Kolding Netavis

“Sans Souci” bygges om til lejligheder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Næste år er det tidligere revy- og varité-sted i Koldings bymidte bygget om til lejligheder.

Det store underholdssted i Kolding, Sans Souci i Jernbanegade, der fra 1951 til 1990 sørgede for revy- og varitéshow, skal bygges om til lejligheder. Det var i øvrigt her, danskotopsangerinden Birthe Kjær, fik sit gennembrud med “Jeg går aldrig til bal uden trusser”. Senere kom diskotek Crazy Daisy til stedet. I dag er der også natklub – Mørks Kælder. Desuden har restaurant Budapest også til huse på Jernbanegade 13.

Men nu vil en privat bygherre bygge stedet om til 25 lejligheder – 2-værelses lejligheder – på Jernbanegade 13 i Koldings bymidte. Arkitekt på projektet er Gjørtz-Andersen Arkitekter:

– Det var ejeren, der fik idéen til, at stedet skal bygges om til lejligheder. Det bliver toværelses-lejligheder, der henvender sig til de, der vil have sin første eller sidstebolig – måske efter, at have været boligejer. Det bliver nogle attraktive boliger med et fælles opholdsareal. Her vil der eksempelvis være grill, borde og bænke og grønt område, fortæller arkitekt Carsten Gjørtz fra Gjørtz-Andersen Arkitekter til Kolding Netavis.

Facaden mod Jernbanegade bliver også renoveret.

Der vil blive mulighed for at se en prøvelejlighed, som bliver klar inden sommerferien 2021.

De 25 lejligheder forventes, at være klar til indflytning den 1. september næste år.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel