SANS i Billedskolen

Søndag 03. November 2019 06:49 368
Foto: Nicolai. Foto: Nicolai.

Billedskolen Nicolais elever udstiller på Trapholt.

Kan man drikke af en kop med skruer? Hvordan føles det at sætte læberne til en fjeret kop? Rimer hjerte på smerte? Hvilken farve har smagen af chips og rosiner?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil dukke op, når man ser Billedskolen Nicolais udstilling ”SANS”. Ferniseringen finder sted onsdag den 6. november i Rotunden på Trapholt. Der er velkomst, musik fra Kolding Musikskoles MGK og åbningstale klokken 17, hvor der bydes på juice og marengskys til børnene.

Mellem klokken 16 og 18 kan man gå over i Trappergaarden til drop-in workshoppen Breathe with me, hvor man, med rolig musik som baggrund, kan male sit åndedræt.

De udstillende kunstnere i alderen 7 – 15 år kommer fra alle billedskolens hold i Vamdrup, Vonsild, Alminde-Viuf, Lunderskov, Trapholt og Nicolai. Billedskoleeleverne er i løbet af efteråret blevet inspirerede af blandt andre surrealisterne Escher, Dalí og Meret Oppenheim og ikke mindst Trapholts aktuelle udstilling SENSE ME.

- Det er noget helt særligt at udstille på Trapholt. Når billedskoleeleverne oplever deres egne værker ved siden af værker skabt af udøvende kunstnere og designere, giver det en stolthed og et løft på den måde, at de kan se, hvor deres eget arbejde med billedkunsten kan føre hen. Omvendt har vi på billedskolen også ladet os inspirere af de eksisterende værker og afprøvet kunstnernes metoder og tanker ude på holdene, siger koordinator for Billedskolen Nicolai, Liv Grud Vestbjerg i en pressemeddelelse og fortsætter:

- På billedskolens udstilling SANS vil man se eksempler på billedskolelevernes fortolkning af temaet, og måske vil man blive overrasket over, hvor mange tanker og arbejde, der ligger bag ved udstillingens værker.

Udstillingen kan ses i perioden 7. – 17. november på Trapholt i Kolding.

Tags