Kolding Netavis

Samlet byråd i 2021-budget: Stor børnepakke i Kolding

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding Kommunes budget for 2021 er indeholder en børnepakke, der vil glæde mange børnefamilier.

Som en af de første kommuner i Danmark, har Kolding lavet sit budget for 2021, som alle i byrådet står bag. Budgettet vil sikre, at børnene i Kolding Kommune har nogle af de bedste vilkår herhjemme.

I forvejen ligger normeringerne i vuggestuer og børnehaver i top 15, og i eleverne i skolerne ligger konsekvent i top, når der måles og sammenlignes på indlæringen. For byrådet handler det om, at børn, der forlader Kolding Kommunes skoler, er blandt dem, der er allerbedst rustet og står med de bedste kort på hånden.

Byrådet har besluttet et generelt løft af børne- og uddannelsesområdet til 16 mio. kr. om året. Udvalget vil efter sommer pege på, hvordan pengene fordeles. De senere år er der kommet flere elever på Lyshøjskolen, og udvidelsen skal sikre, at de kan flyttes fra midlertidige pavilloner til permanente lokaler.

Corona påvirker budgettet

Kolding Kommunes budget for 2021 er dog med forbehold, at de sidste aftaler med staten ikke rykker ved forudsætningerne. Budgettet skal formelt først godkendes i efteråret. Konsekvenserne af coronakrisen og stigende ledighed kan også sætte sit præg på kommunernes økonomi resten af året. Så for at undgå usikkerheder har partierne aftalt, at de ser på budgettet igen til februar, hvis der er ekstra penge, som kan bruges.

Massive anlægsinvesteringer

Indsatsen for børnene følger i halen af massive anlægs-investeringer i år som følge af corona. Kolding Kommune har ad flere omgange hævet sit anlægsbudget, dvs. til nye veje, renoveringer af bygninger, Kolding Stadion mm. Det er samlede anlægsbudget for 2020 er hævet fra 300 mio. kr. til knap 675 mio. kr.

Trafikinvesteringer

Det tages hul på en omfartsvej syd for Kolding, der kobles på motorvejen. 1. etape er beregnet til omkring 80 mio. kr. Der er tale om en større investering, og vejen bygges derfor i etaper. Med i budgetforliget er et ønske om flere cykelstier eller udbedring af dem. Såfremt staten kommer med en ny cykelpulje, har partierne forpligtet sig på at finde 16 mio. kr., så flere projekter kan blive gennemført.

I budgettet indgår også et årligt beløb til Konge Å Komité i et samarbejde med Vejen og Esbjerg kommuner.

Punkter i aftalen

• Børnepakke på 16 mio. kr. om året
• 35 mio. kr. til Lyshøjskolen
• Udelivs projekter for børnene til 1 mio. kr. om året
• 80 mio. kr. til 1. etape af omfartsvej syd for Kolding
• Støtte til Kultur- og Multihus i Brændkjær

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel