Mandag, 17. Juni 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Antallet af tilfælde af tyveri og hærværk er faldet drastisk på samkørselspladsen på Tankedalsvej. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Antallet af tilfælde af tyveri og hærværk er faldet drastisk på samkørselspladsen på Tankedalsvej. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Samkørselspladsen på Tankedalsvej er blevet mere sikker

Skrevet af  Lørdag 9. Marts 2019 | 16:10

Antallet af tilfælde med hærværk og indbrud i biler på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding er faldet drastisk.

Tidligere har der været flere tilfælde af hærværk og tyveri i biler, der holdt på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved motorvej E45 ved Kolding.

I 2016 var der 22 indbrud og fem tilfælde af hærværk. I 2017 var der 26 indbrud og to tilfælde af hærværk. I 2018 var der syv indbrud og et enkelt tilfælde af hærværk. I år er der indtil videre ikke registreret hverken indbrud eller hærværk, viser tal fra Sydøstjyllands Politi.

Det er folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF), der har forespurgt justitsminister Søren Pape Poulsen (C) om, hvor mange anmeldelser der har været på samkørselspladsen de seneste tre år.

Sydøstjyllands Politi har om de ovennævnte tal bemærket, at politikredsen typisk registrerer anmeldelser om knuste ruder i biler på samkørselspladsen som tyveri fra bil eller forsøg på tyveri fra bil og ikke som hærværk. Politikredsen har desuden bemærket, at det fremgår af en artikel i Jydskevestkysten, der henvises til i spørgsmålet, at fire biler fik ødelagt ruder i 2017.

Politikredsen har imidlertid ved en søgning i politiets sagsstyringssystem (POLSAS) alene identificeret to anmeldelser om hærværk mod biler på samkørselspladsen ved Kolding i 2017. Det skyldes, at forholdene vedrørende de fire biler, som er omtalt i artiklen, er registreret som én anmeldelse om hærværk og tre anmeldelser om tyveri fra bil.

Sydøstjyllands Politi styrkede patruljeringen ved samkørselspladsen.

Unge mænd anholdt for tyverier

Sydøstjyllands Politi besluttede på baggrund af antallet af anmeldelser i 2017 at tage yderligere initiativ til at iværksætte særlige efterforskningsskridt for om muligt at standse hærværk mod biler og tyveri fra biler på samkørselspladsen. Inden disse initiativer nåede at blive iværksat, skete der imidlertid anholdelse af to unge mænd i Kolding, som viste sig at være gerningsmænd til adskillige tyverier fra biler i Kolding. Herefter faldt antallet af anmeldelser om hærværk mod biler og tyveri fra biler på samkørselspladsen, hvorved de yderligere efterforskningsskridt ikke blev iværksat, da det blev vurderet, at der ikke var et behov længere.

Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen i sit svar til Karina Adsbøl (DF).

Samkørselspladsen på Tankedalsvej er dog fortsat et fokusområde for politiet.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30