Kolding Netavis

Sæsonstart: Foredrag om “Danmark i den kolde krig”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Den nye sæson starter med et foredragsarrangement.

Kolding Marineforening starter den nye efterårssæson 2022 med et åbent foredragsarrangement, hvor lokalerne på Skamlingvejen 5 i samme anledning vises frem.

Kolding Marineforening inviterer også personer, der har været ansat i søværnet eller i hjemmeværnet, samt folk, der har sejlet i handelsflåden, eller på anden måde har interesse i dansk søfart, til at blive medlem af foreningen. Indmeldelsesblanket udleveres på stedet.

Foredrag

Foredraget, ” Danmark i den kolde krig” handler om de danske stræder “Øresund” – “Storebælt” – “Lillebælt” samt “Østersøen”, som gennem århundreder har været et politisk anliggende for Danmark.

Under den kolde krig kom Østersøen ofte i fokus, hvor Bornholm udgjorde den yderste forpost mod øst. I den periode var det også et sikkerhedsmæssigt problem for Danmark, hvor flyvevåbnet og søværnets enheder havde rigeligt at gøre med holde øje med østblokkens aktiviteter.

Særligt under Cuba-krisen i oktober 1962 kom overvågningen af Øresund og Storebælt, der er internationalt farvand, til stor fyldest.

Arrangementet løber af stablen torsdag den 11. august med spisning klokken 18 og foredrag klokken 19. Deltagelse i foredraget koster 20 kroner, mens foredrag og spisning koster 40 kroner.

Arrangementet finder sted i klublokalerne på Skamlingvejen 5 i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel