Kolding Netavis

Så meget kan du spare på energirenovering i år

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

I 2021 fordobles håndværkerfradraget. Skattefradraget kan blandt andet benyttes til isolering af ydervægge, installation af varmepumper samt udskiftning af vinduer og døre, lyder det fra en tømrermester i Kolding.

I år er der for boligejere ekstra god grund til at give huset en kærlig hånd. Som et led i regeringens finanslov er der i 2021 nemlig afsat 340 millioner kroner til at hæve loftet for håndværkerfradraget. Konkret betyder det, at privatpersoner i 2021 har mulighed for at få fradrag for op til 25.000 kroner af håndværkerens løn, hvilket næsten er en fordobling i forhold til året før, hvor fradraget lå på 12.800 kroner.

Fordoblingen af fradraget sker blandt andet for at holde hånden under byggebranchen i kølvandet af coronapandemien og således bidrage til at skabe flere arbejdspladser samt et øget aktivitetsniveau.

Det kan håndværkerfradraget bruges til

Håndværkerfradraget er et grønt fradrag, som kan benyttes af alle borgere over 18 år i forbindelse med energirenovering og klimatilpasning af boligen. Fradraget kan bruges til alt lige fra isolering af tag og reparation af skorsten til installation af varmestyringsanlæg og solceller.

Håndværkerfradraget kan desuden benyttes i forbindelse med udskiftning af hoveddøre i boligen. En ældre eller dårligt isoleret yderdør kan nemlig være en af husets store energislugere, da den kan resultere i, at varmen suser ud gennem døren – og det kan sætte sine spor på varmeregningen.

Ian Fasken fra Kolding Byg er særligt uddannet indenfor døre og er en del af dørproducenten Swedoors håndværkerklub ”Din Dørmand”. Han har derfor stor erfaring med at rådgive forbrugerne om, hvordan energiforbruget i hjemmet kan sænkes ved at vælge de rette døre – og det er ifølge Ian Fasken helt oplagt at benytte fradraget i forbindelse med udskiftning af hoveddøren:

– Hvis man har en yderdør af ældre dato, vil den ofte være utæt og lukke kulden ind i hjemmet i vintermånederne. Det vil som regel have en negativ indflydelse på indeklimaet og kan skabe ubehagelige varmeforskelle i hjemmet. Det er derfor en rigtig god idé at udskifte yderdøren, hvis man ønsker et bedre indeklima. Det vil samtidig også have en tydelig effekt på komforten i hjemmet, som vil blive forbedret, forklarer Ian Fasken i en pressemeddelelse.

For at få håndværkerfradrag for arbejde udført i 2021 skal arbejdet være betalt senest den 28. februar 2022.

Kolding Byg

Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel