Kolding Netavis

S har valgt borgmesterkandidat

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup er valgt til spidskandidat og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kolding til det kommende kommunalvalg. Privatfoto.

Valget stod mellem Birgitte Munk Grunnet og Filip Bekic. Nu har Socialdemokratiet i Kolding valgt deres borgmesterkandidat.

Natten til tirsdag ved midnatstide sluttede urafstemningen blandt Socialdemokratiets medlemmer om, hvem der skal være borgmesterkandidat og spidskandidat til kommunalvalget i Kolding til november 2021.

Afstemningen stod mellem to kandidater, Birgitte Munk Grunnet og Filip Bekic, og det blev Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup, som fik fleste stemmer.

51-årige Birgitte Munk Grunnet er født og opvokset i Kolding Kommune. Birgitte vendte efter endt uddannelse som cand.scient.adm. på Aalborg Universitet tilbage til kommunen i 2008. Hun har de senere år arbejdet inden for sundhedsområdet i Region Syddanmark og Kolding Kommune.

Posten som spidskandidat blev ledig, da partiets daværende borgmesterkandidat, Christian Haugk, kort efter kommunalvalget i 2017 trak sig fra byrådet til fordel for et lederjob i Haderslev Kommune. I perioden frem til først på sommeren i år meldte tre socialdemokrater sig klar til at stå i spidsen for partiet ved kommunalvalget den 16. november næste år.

Ved Socialdemokratiets opstillingsgeneralforsamling onsdag den 21. september modtog ingen af de tre opstillede kandidater de to tredjedele af samtlige afgivne stemmer, som partilovene kræver. Dermed skulle valget til urafstemning. De tre kandidater var ud over Birgitte Munk Grunnet, Filip Bekic og Elvis Comic. Kort
efter opstillingsgeneralforsamlingen trak Elvis Comic sit kandidatur, og partimedlemmerne skulle derfor alene vælge mellem Filip og Birgitte.

De tre kandidater til posten som spidskandidat havde forud for opstillingsgeneralforsamlingen præsenteret sig for partifællerne ved fire velbesøgte præsentationsmøder i Vamdrup, Lunderskov, Kolding og Christiansfeld i perioden fra den 24. august til den 1. september.

– Det er en glæde at kunne meddele, at en meget stor del af medlemmerne deltog i afstemningen. I alt blev afgivet 244 stemmer ud af 389 stemmeberettigede. Socialdemokratiets medlemsdemokrati virker, og vi har nu fået os en stærk og kompetent spidskandidat til kommunalvalget næste år. I det hele taget har vi et stærkt felt af kandidater til valget, som vi glæder os til at præsentere, når vi nærmer os. I Socialdemokratiet er vi stolte af, at begge vores kandidater tager afsæt i lokalområdet og drives af en ægte interesse for Kolding Kommunes ve og vel, siger Pia Werborg, bestyrelsesmedlem og med i kandidatudvalget under
bestyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *