Kolding Netavis

Ruterne til Royal Run er klar

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der venter de op mod 15.000 deltagere en unik folkefest, når de den 6. juni skal løbe Royal Run i Kolding.

Gaderne spærres og deltagerne kan mærke suset ved at løbe gennem den gamle bymidte med masser af underholdning.

Som både løber og tilskuer venter en unik oplevelse når centrum af Kolding spærres af og fyldes med glade og feststemte mennesker. Når Royal Run afvikles den 6. juni bliver det nemlig i kernen af Kolding og for deltagerne på både one-mile, 5 kilometer og 10 kilometer venter der en oplevelse, når gaderne reserveres til løberne og den store folkefest, der følger med.

-Ruterne i Kolding kommer til at give en bynær og spektakulær oplevelse. I planlægningen har vi forsøgt at tage hensyn til at Royal Run er et løb som også tiltrækker mange helt nye løbere. Med masser af aktivitet og spændende udfordringer håber vi, at vi kan vække løbegnisten og være med til at få endnu flere i bevægelse, fortæller Kurt Smidt, Fritids- og Idrætschef i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Starten på alle ruterne i Kolding foregår på Banegårdspladsen. For deltagerne på One-mile ruten venter en scenisk rute med et højdepunkt op gennem Markdannersgade og forbi et af byens helt store vartegn i form af Koldinghus. 5 kilometer ruten bruger mange af de samme veje med forlænges ved at deltagerne kommer forbi Campus Kolding og slår en sløjfe over Låsbygade, Nordre Ringvej og kommer retur af den flotte sti langs slotssøen inden de også skal gennem Staldgården på vej mod mål på Slotssøvejen. Den lange 10 kilometerrute løber via Fjordstien østpå, tilbage gennem centrum og kommer også igennem de naturskønne områder ved Marielund inden målet nået.

royal run ruter
Her ses ruterne til Royal Run. Pressefoto.

-I planlægningen har vi forsøgt at lave både spændende og afvekslende ruter som giver en unik oplevelse – uanset hvilken distance man vælger. Der er noget helt særligt over at løbe gennem en folkefest i de bilfri gader og der venter en helt unik løbeoplevelse. Langs ruten vil der være masser af underholdning, så vi håber også, at deltagerne vil tage sig tiden til at nyde det og få en fantastisk oplevelse, siger Kristina Schou Madsen fra Kolding Motion.

Sammen med Kolding KFUM Atletik & Motion er de lokale løbsansvarlige.

Hun bakkes op af Morten Algot Nielsen, der er ansvarlig for planlægningen af ruterne i samtlige seks Royal Run-byer.

-Vi har lagt os i selen for at lave nogle fantastiske ruter til deltagerne på alle vores distancer. Vi har især lagt fokus på, at værtsbyen skal have mulighed for at vise alt det bedste, byen har at tilbyde, frem. Så der er garanti for, at deltagerne til Royal Run får masser at se på og opleve, mens man går eller løber ruten, siger Morten Algot Nielsen.

Gaderne lukkes for trafik

Eftersom de mange tusinde deltagere i Royal Run skal løbe på en bilfri rute igennem centrum af Kolding vil gaderne den 6. juni blive lukket for trafik løbende fra morgenstunden. Vi forventer først at alle gader er genåbnet i løbet af aftenen.

Der forventes pres på trafikken i byen denne dag og man skal både på dagen og dagene før være opmærksom på både standsnings- og parkeringsforbud i flere gader og på offentlige parkeringspladser. På dagen anbefales det at man lader bilen stå og ankommer til fods, på cykel eller via offentlig transport, hvis det er muligt.

Frem mod arrangementet vil der løbende blive udsendt trafikinformation til de berørte borgere ligesom denne vil blive publiceret på kolding.dk.

Sådan er starttiderne i Kolding

10.00 – 10 km ruten starter
11.30 – One-mile-ruten starter
12.30 – 5 kilometer ruten starter

Kronprinsesse Mary løber med på one-mile-ruten i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel