Kolding Netavis

Royal afslutning på forrygende idrætsfestival i Kolding

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Tre intense dage med idrætskonkurrencer, fest og fællesskab blev afsluttet med fornemt royalt besøg, da Prinsesse Benedikte søndag besøgte Special Olympics idrætsfestival i Kolding.

Det royale besøg vakte stor glæde blandt de mange deltagere, og Prinsesse Benedikte stillede velvilligt op til fotografering med flere atleter, inden hun overrakte medaljer i håndboldturneringen. Hun overværede desuden, hvordan atleterne fik lavet en sundhedsrapport og fik undersøgt bl.a. tænder, øjne og fysik og fik gode kostråd i sundhedsprogrammet Healthy Athletes.

Herefter samledes de mere end 1.200 deltagende idrætsudøvere med udviklingshandicap og deres trænere, ledere og frivillige for sidste gang i Sydbank Arena oven på formiddagens finaler og præmieoverrækkelser til festivalens afslutningsceremoni.

Den bød på både gymnastikopvisning. Desuden var der underholdning. Sofie Thomsen fra Kolding, der deltog i dette års X Factor, sang til stor begejstring for publikum. Der var taler og ikke mindst klapsalver, krammere og high fives i stor stil, inden stafetten blev givet videre til Frederikshavn Kommune, der skal være vært for den næste udgave af Special Olympics Idrætsfestival i 2024.

-Det har været en fantastisk weekend. Der er blevet gået til den på banerne, og I er kommet med alt, hvad I har. Vi har været så glade for at kunne byde jer velkommen, og jeg håber, at I har haft nogle gode dage her i Kolding og tager både sejre, nye venskaber og store øjeblikke med jer hjem, sagde Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, inden Special Olympics-flammen blev slukket.

Glæde over vellykket weekend

Også Parasport Danmarks formand, John Petersson, glæder sig over en på alle måder vellykket weekend:

-Det har været helt fantastisk at overvære den glæde og det engagement, alle atleterne har udvist. Kolding Kommune har udvist stort engagement og sat alle sejl til for at give deltagerne en god oplevelse, og atleterne har givet så meget igen, siger han og glæder sig samtidig over, at festivalen også har sat fokus på atleternes sundhed i et bredere perspektiv:

-Jeg håber, at vi med sundhedsscreeningerne har gjort deltagerne opmærksomme på, hvor vigtigt det er at leve sundt – ikke kun ved at dyrke motion, men også ved at spise sundt, gå regelmæssigt til læge og tandlæge og hvad der ellers hører til.

Danmarks største idrætsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap har sat varige spor i Kolding. Arrangementet har været medvirkende til, at kommunen gennem nye initiativer som bl.a. Onsdagsidræt har fået fordoblet antallet af idrætsudøvere i målgruppen.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel