Kolding Netavis

Ringe interesse for gratis “sommerbus”

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Kolding Kommunes gratis sommerbus er dyr i drift. I løbet af 10 dage var billetprisen 306 kroner per person.

Der er ikke nogen stor tilstrømning til at tage en tur med Kolding Kommunes gratis sommerbus – den såkaldte shuttlebus, der gør det muligt, at kombinere et besøg i Unesco-byen Christiansfeld eller Geografisk Have med shopping i Kolding City eller Kolding Storcenter uden at skulle skifte bus eller bekymre sig om betaling.

Men i løbet af de første 10 dage, hvor bussen har kørt, har der i gennemsnit blot været 23 passagerer med om dagen. Og det er ikke muligt, at se om det er de samme passagerer, som tager bussen hjem igen. I alt har der været 233 passagerer med i løbet af 10 dage, skriver JydskeVestkysten.

Avisen skriver videre, at der en enkelt dag blot var seks passagerer med. Indtil videre giver det en pris per passagerer på 306 kroner.

Shuttlebussen kører i seks uger – indtil den 9. august og det giver Kolding Kommune 300.000 kroner for.

Formand for teknik- og klimaudvalget, Jakob Ville (V), og formand for kulturudvalget Jesper Elkjær (R) har været initiativtagerne til shuttlebussen. De mener fortsat, at bussen er en god idé:

– Jeg synes, det er en god måde at vise vores by frem på i en tid, hvor der er turister, der søger til vores by. Og de borgere, der ikke har råd til ferie, har nu også fået nogle muligheder for at komme ud og opleve noget, siger Jakob Ville til JydskeVestkysten.

Shuttlebussen stopper følgende steder: Gl. Ålbo (nær Gl. Ålbo Camping) – Sønder Stenderup – Skamlingsbanken – Grønninghoved – Sjølund – Hejls – Hejlsminde – Christiansfeld – Vonsild (v. Dancamps) – Geografisk Have – Engen (nær Rebæk Strand) – Marina Syd – Kolding Busterminal – Trapholt – Sygeplejehistorisk Museum / Hotel Koldingfjord– Kolding Storcenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel