Læserbrev fra Natur-, Miljø- og Klimaudvalget: Yrsa Mastrup (V), Liljevej 2, 6580 Vamdrup, Jonathan Dyring Løvbom (R), Mads Kloppenborg (V), Filip Bekic Bladt (S), Freddy Christensen (V), Molle Lykke Nielsen (DF) & Jørn Chemnitz (SF).
På det seneste møde i Natur Miljø og Klimaudvalget blev medlemmerne præsenteret for realiserede indsatser i forhold til udvalgets arbejdsprogram Sammen om den grønne omstilling.
På sociale medier, i dagspressen og mange andre steder kan vi læse og høre, at der ikke sker noget i Kolding, men et samlet udvalg har leveret på, det vi satte os for både i forhold til klima, mere natur og flere naturoplevelser, byer med mere blåt og grønt, lokalområder i udvikling og ikke mindst vores fælles drikkevand.
Det er i enighed lykkedes udvalget at etablere partnerskab omkring klima og vandmiljø med Spiras og BlueKolding. Senest har vi i forbindelse med Den Grønne Trepart fået bevilget 6,2 mio. kr. til Kystvandråd. Der er udlagt to stenrev i Kolding Fjord og Lillebælt. Kolding Kommune har fået en ambitiøs Biodiversitetsstrategi, der har medført pleje og opkøb af værdifulde naturarealer. Der er sket stor udbygning af fjernvarme udrulning flere steder i kommunen, Klimatilpasnings projekter ved Brændkær/Snerlevej og Seest Mølleå er afsluttede, mens Pumpesluseprojektet og oplandsprojekterne kører planmæssigt.
Der er fundet penge til Træstrategien, og grønne tiltag i byer og landsbyer bliver stadig tydeligere også takket være puljerne til bydele og lokalråd.
I forhold til boringsnære beskyttelsesområder ved drikkevandsboringer, er vi nået, så langt vi kan ad frivillighedens vej. Kolding Kommune har deltaget i Fusili EU’s fødevareprojekt og som en af de eneste kommuner udarbejdet en Fødevarestrategi og nedsat et Fødevareråd, der bidrager til sundere og grønnere fødevarer i institutioner, på plejehjem og i kantiner.
Alt sammen resultater af fælles politisk indsats og samarbejde.