Kolding Netavis

Renovering skal sikre stabil forsyning af el

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der skal bygges et helt nyt anlæg i Kolding.

Borgere i Kolding kan i øjeblikket se en del aktivitet omkring to af de store 60/10 kV-elforsyningsstationer i byerne.

Tre-For El-net er i fuld gang med at renovere stationerne på Svineryggen i Kolding og på Nørremarken i Vejle.

– Vi har besluttet os for at foretage en totalrenovering af begge stationer. Det gør vi for at sikre en fortsat stabil forsyning af el i områderne,  siger Per Sørensen, elforsyningschef i Tre-For El-net i en pressemeddelelse.

-Ikke en ukompliceret opgave

Begge stationer er bystationer, der forsyner en blanding af bolig- og industriområder, med hovedvægt på industriforsyning. Og det er ikke en ukompliceret opgave, forklarer Per Sørensen:

– Når vi bygger en helt ny station er der ikke igangværende drift at tage hensyn til. Men når der er tale om en renovering, så er det vigtigt at sikre, at den aktuelle drift bliver varetaget sideløbende. Det gør det lidt mere omstændeligt, men vi bestræber os naturligvis på at sikre, at ingen bliver berørt af renoveringen, siger han.

Ingen plads til uregelmæssigheder

Renovering af et igangværende anlæg betyder i praksis, at der lægges beslag på alle tilgængelige forsyningsmuligheder, og at el-nettet i perioden vil være maksimalt udnyttet. Der vil derfor ikke være plads til uregelmæssigheder på nettet, mens arbejdet pågår.

– Skulle der opstå en fejl på el-nettet, så kan der forekomme afbrydelser, mens vi renoverer. Men det er noget, vi er opmærksomme på, og vi gør, hvad vi kan for at undgå det, fortæller Per Sørensen.

Stationen på Nørremarken får en ny tilbygning, mens der på Svineryggen ikke er plads til yderligere bebyggelse. Derfor skal det gamle anlæg på Svineryggen demonteres og et nyt anlæg skal bygges op.

Renoveringerne vil tage cirka tre måneder og er blevet påbegyndt mandag.

Svineryggen i Kolding forsyner 7.200 kunder, og Nørremarken i Vejle forsyner 3.500 kunder. Tre-For El-net har ialt 48 styk 60/10 kV-transformerstationer, som tilsammen forsyner alle 140.000 kunder i Trekantområdet. I de kommende år vil Tre-For El-net re-investere i en række elforsyningsanlæg for at opretholde den høje leveringssikkerhed, som borgerne i forsyningsområdet pt oplever.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel