Kolding Netavis

Rekordmange tilflyttere til Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af tilflyttere til Kolding Kommune nåede rekordhøjder i 2019.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik vidner om, at Kolding Kommune er en utroligt populær tilflytningskommune i Danmark.

I 2019 flyttede hele 4.552 nemlig til kommunen, hvilket er det højeste antal tilflyttere i alle de år, hvor Danmarks Statistik har ført regnskab over til- og fraflyttere i Kolding Kommune. Dette er sket siden 2006.

Også mange fraflytninger

Selvom der er rykket mange nye beboere til Kolding Kommune, er der for koldingenserne ingen grund til bekymring om potentiel pladsmangel.

Antallet af fraflyttere fra kommunen var nemlig kun marginalt lavere end antallet af tilflyttere sidste år. Helt præcist flyttede 4.543 fra kommunen.

Hvilke kommuner er de mest populære?

Hos netmediet husejeren.dk, hvor danskerne klædes på til huskøb, -renovering samt meget mere har man læst tallene fra Danmarks Statistik med stor nysgerrighed med henblik på at danne sig et overblik over, hvilke kommuner der er de mest og mindst populære i Danmark.

– Storbykommunerne – såsom København, Aarhus og Aalborg – tiltrækker hvert år rigtig mange tilflyttere, hvilket formentlig skyldes, at der et par gange årligt rykker flere tusinde nye studerende til disse kommuner. Derudover er kommunerne sandsynligvis også attraktive destinationer for de mennesker, der ønsker et levende kulturliv og at bo i en by, der altid summer af liv. De kommuner, der hvert år tiltrækker færrest nye beboere, er ø-kommuner, hvilket uden tvivl skyldes, at ø-livet ikke er for alle og enhver, fortæller Tobias Ehlig, der ejer og driver husejeren.dk, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

– Dog virker det til, at flere og flere drages af det rolige og ustressede ø-liv. Flere af ø-kommunerne har i hvert fald oplevet en forøgelse i antallet af tilflyttere de senere år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel