Kolding Netavis

Rekordforsøg i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Alle børn i Kolding og omegn er inviteret med til rekordforsøget. Pressefoto.

Alle børn i Kolding og omegn er inviteret med til rekordforsøget, hvor det gælder om, at bygge Danmarks største togbane. Det finder sted i den nyetablerede Reshopper Kolding butik, hvor der bliver ryddet et stort område af til byggeriet i den 1000 kvadratmeter store børnetøj- og legetøjsbutik. Eventet sker i forbindelse med Reshoppers 10 års fødselsdag og afvikles på lørdag.

Rekordforsøget om, at bygge Danmarks største togbane, afvikles i samarbejde med det nye danske legetøjskoncept Toy2, som har en bæredygtig mission om at forlænge levetiden på børnenes legetøj. Toy2 har nemlig lavet en simpel klods, der gør det muligt at kombinere BRIO’s trætogbaner, IKEA’s træskinner og LEGO Duplo klodser, som kan danne nye spændende udfordringer.

Ifølge iværksætteren bag, Martin Mortensen, har folk kæmpe samlinger af træskinner og klodser, som går i arv i generationer og som ofte sælges via brugtmarkeder, som f.eks. via DBA eller Reshopper. Derfor har han også et helt specifikt mål med idéen:

-Vi vil gerne vise at det legetøj kan bruges på en helt ny måde med vores ‘Track Connectors’, så børnene udfordres og leger med det i længere tid. Og samtidig ser vi også at større søskende og voksne pludselig kan være med i legen, da man på den måde kan gøre byggeprocessen meget mere udfordrende, siger Martin Mortensen om hans produkt, som allerede er blevet taget godt i mod i hele verden bl.a. i Tyskland, Holland og Schweiz, hvor den specielle samleklods også sælges.

Store ambitioner

Ambitionerne er store til lørdagens rekordforsøg i Kolding, så derfor håber trætogbane-byggeren også at de lokale børn vil bakke op om projektet, og at der vil komme en masse og hjælpe med at bygge:

-Vi har fået reserveret gulvplads på op mod 100 m2. Vi skal både bygge i højden og bredden, og vi skal have nogle lange afstikkere ud på 20-30 meter. Men det handler ikke kun om hvor mange kubikmeter vi kan fylde med togbane, men også at få lavet nogle sjove og finurlige ideer og byggerier i det, så børnene der deltager kan gå inde i byggeriet, fortæller Martin Mortensen.

Fødselsdagsuge

Eventet er en del af en fødselsdagsuge, der strækker sig over fire dage i Reshopper Kolding butikken.

Appen Reshopper kom til verden den 22. oktober, hvor den første version blev lanceret i App Store. I dag har appen 250.000 brugere og åbnede den første fysiske butik i Kolding i september måned.

Fødselsdags-programmet starter torsdag med Late Night Sale til kl 20.00. Fredag er der skattejagt for børnene. Lørdag er der Early Bird åbning allerede fra kl 8.00 med gratis barista kaffe – samtidig med at der skal bygges Danmarks største trætogbane frem til klokken 16. Alle børn der hjælper med at bygge til får en gave og et diplom til at dokumentere indsatsen.

Du finder Reshopper på Albuen 5B i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel