Kolding Netavis

Rekorddeltagelse til Kolding Cup 2023

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: KIF Brydning.

Der forventes rekorddeltagelse ved Kolding Cup 2023 i Brydning.

KIF brydning afvikler for 22. gang Kolding Cup i Sydbank Arena den 21. januar. Klubben har løbende og vedholdende udviklet stævnet i overensstemmelse med deltagernes ønsker således, at stævnet er attraktivt for brydere og klubber.

Det er med stor spænding at KIF brydning afventer de sidste danske tilmeldinger. Stævnet er suverænt Danmarks største internationale brydestævne og der er stor tiltro til, at stævnet runder en ny milepæl med over 300 deltagere og vil dermed slå den tidligere rekord fra 2020, hvor der var 293 brydere.

Der er tilmeldinger fra Belgien, Tyskland, Tjekkiet, Polen, Sverige, Norge, Ukraine og Danmark.

Brydestævnet åbnes klokken 10 ved Birgitte Kragh, formand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune.
Derefter vil der i løbet af dagen blive udkæmpet ca. 480 kampe på 5 brydemåtter inden for alle aldersgrupper for såvel piger og drenge som herre som damer.

Det er især glædeligt med den store deltagelse fra udlandet, som sammen med de danske deltager, er med til at sætte Kolding og Kolding Cup solidt på landkortet.

Kolding Cup er ekstra interessant i år, hvor der deltager brydere fra Ukraine. Det er brydere, som er kommet fra det krigshærgede land til nogle af deltagerklubberne. Brydning er en meget stor sport i Ukraine og det er derfor spændende at byde dem velkommen og følge deres præstationer på brydemåtten.

Dagen sluttes ved 18-tiden af med præmieoverrækkelse til vinderne.

Der er fri entre hele dagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel