Kolding Netavis

Rekordår på Trapholt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Kenneth Stjernegaard.

Trapholts årsberetning for 2022 vidner om et formidabelt år for museet. Aldrig før i Trapholts historie har der været så mange besøgende, og publikumstilfredsheden topper og er blandt de bedst rangerende museer i landet.

I 2022 besøgte 110.682 danske og internationale gæster museet og slog dermed sidste besøgsrekord på 105.502 fra 1997. Den store Verner Panton udstilling tiltrak gæster fra hele Danmark og udlandet, lige som Trapholts fællesskabte kunstværker danner store fælleskaber omkring craft og kunst. 630 deltagere fra hele landet deltog i Dataspejlet.

I årsrapporten 2022 kan man læse om museets flotte resultater i Slots- og Kulturstyrelsens nationale brugerundersøgelse. Trapholts Net Promotor Score, som indikerer anbefalingsvillighed, ligger på 79 ud af 100, hvilket er 15 over gennemsnittet for hele landets museer.

-Vi er naturligvis meget glade for de flotte besøgstal, men på Trapholt er besøgstal ikke et mål i sig selv. Trapholts DNA har afsæt i, hvordan vi er relevante for borgerne i landet, hvordan vi engagerer forskellige målgrupper i samfundet og hvordan vi fungerer som vidensvirksomhed. Derfor er jeg mindst lige så stolt af de mange indsatser, som man som gæst ikke umiddelbart kan se, når man besøger museet, fortæller museumsdirektør Karen Grøn i en pressemeddelelse.

Årsberetningen fortæller om årets udstillinger, indsamling, fællesskabte kunstværker, arbejde med børn, indsatser for unge, museets grønne omstilling, samarbejde med klubber og erhvervsliv, samfundsengagement med kulturen som løftestang, mediearbejde, arrangementer, forskning & publikationer, organisering, økonomi og museets økonomiske betydning for samfundet.

Alle disse mange elementer udgør tilsammen et moderne kunstmuseum, der ser sig selv som en vigtig del af samfundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel