Kolding Netavis

Rebæk Strand åben genåbnet: Nu kan du bade igen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Kolding Kommune.

Nu er det igen sikkert at bade ved Rebæk Strand. Nye vandprøver viser, at badevandet lever op til alle krav om god badevandskvalitet.

Efter udslip af spildevand fra en pumpestation blev der udstedt forbud mod badning ved Rebæk Strand i onsdags efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

-På det tidspunkt vidste vi ikke, om der var spildevand i badevandet, men vi kunne ikke vente på analyser, da der er stor risiko for forurening med colibakterier ved udslip af spildevand, og det kan give dårlig mave, hvis man kommer til at sluge vandet, forklarer miljømedarbejder Lars Hede Hansen, Kolding Kommune.

Kommunen har taget prøver af badevandet. Prøverne er nu blevet analyseret, og svaret er heldigvis positivt.

-Prøverne viser, at badevandet lever op til kravene om god badevandskvalitet. Derfor ophæver vi efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed forbuddet, så folk kan få sig en dukkert ved Rebæk Strand her i weekenden.

Sideløbende er Kolding Kommune gået i dialog med BlueKolding og Miljøstyrelsen om, hvordan vi fremover forebygger lignende hændelser eller reducerer konsekvenserne af udslip. I det aktuelle tilfælde blev alarmsystemet ved pumpestationen efter alt at dømme sat ud af kraft af lynnedslag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel