Kolding Netavis

Protest-aktion mod afskaffelsen af Store Bededag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Sidste år afskaffede SVM-regeringen Store Bededag, og den 26. april i år er derfor første dag, hvor danskerne må gå på arbejde i stedet for at holde fri med familien.

Det har forenet to modstandere af afskaffelsen – folketingsmedlemmerne Karina Adsbøl (DD) og Karina Lorentzen (DD) – om at gøre opmærksom på, hvad de kalder ”tyveriet” af en helligdag.

Det gør de ved at uddele 300 hveder til forbipasserende sammen med et kækt postkort for at minde danskerne om tyveriet.

-SVM-regeringen kom som en tyv om natten og stjal danskernes fridag. Ikke et eneste parti gik til valg på det, og så tromlede den afskaffelsen af store bededag igennem. Hen over hovederne på danskerne, oppositionen, kirken og den danske arbejdsmarkedsmodel. Det er simpelthen en uskik. Jeg har svært ved at forstå, at statsministeren slet ikke tænker på familielivet, og børnene der bruger mange timer i daginstitutionerne. Vi er på gaden i dag, fordi deres tyveri ikke er glemt, siger Karina Adsbøl (DD) i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen (SF) stemmer i:

-Vores partier kan være uenige om meget, men vi er enige med om, at det er usmageligt at frarøve danskerne en fridag, de har haft i mange år. Vi har ikke brug for at arbejde mere, og jeg har svært ved at forstå, at S har lyst til at undergrave lønmodtagerne på den her måde. I et samfund, hvor flere og flere går ned med stress, tror jeg tværtimod, at vi har mere brug for de små oaser i hverdagen, hvor vi kan mødes med vores familier på tværs af geografi eller lade op. Derfor går vi i dag på gaden for at protestere mod det, forklarer hun.

De to folketingsmedlemmer mødes på p-pladsen ved Føtex på Industrivej i Kolding, hvor de deler hveder ud. Det sker klokken 11.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel