Kolding Netavis

Prinsesse overnatter i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: BlumePress.

Prinsesse Benedikte blev søndag eftermiddag modtaget på Hotel Koldingfjord.

Den røde løber var søndag eftermiddag rullet ud på Hotel Koldingfjord. Årsagen var, at prinsesse Benedikte ankom til hotellet. Hun skal overnatte frem til i morgen, mandag. Det sker i anledning af, at Kronprinsese Mary mandag åbner særudstillingen “Mary og Kronprinsesserne” på Koldinghus.

Udstillingen er blevet til i anledning af Kronprinsessens 50-års fødselsdag og tegner et portræt af Danmarks nuværende kronprinsesse og hendes seneste fire forgængere.

I udstillingen vil Kronprinsessen guide de besøgende på en opdagelsesrejse i sine forgængeres og Glücksborg-dynastiets historie. Hovedpersonerne er ud over Kronprinsessen også Christian 9.s hustru, Prinsesse Louise, samt kronprinsesserne Lovisa, Alexandrine og Ingrid, der alle fire blev gift ind i Glücksborg-slægten og med tiden blev dronninger af Danmark.

Kronprinsessen reflekterer i udstillingen over og sætter ord på, hvad Hendes Kongelige Højhed kan genkende hos fortidens kommende dronninger, samt hvad hun finder beundringsværdigt eller inspirerende hos dem. Blandt andet siger Kronprinsessen:

-Som kronprinsesse bliver man stillet over for den udfordring at skulle indtage en helt central plads i et fremmed land. Man skal tilegne sig et nyt sprog og en ny kultur, mens mange øjne hviler på én – og der er en stærk følelse af, at der er meget at leve op til. Men også store muligheder for selv at forme sin rolle.

Udstillingen rummer en række genstande, som hver især fortæller sin del af historien om Kronprinsessen og hendes forgængere.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel