Kolding Netavis

Premiere: Undervisning fra bunden i Lillebælt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Undervisning fra bunden af Lillebælt med live-udsendelse ind i klasseværelser i Kolding, Fredericia og Middelfarts folkeskoler. Den første af sin slags i Danmark.

På mandag klokken 10.15 tages der hul på en premiere i Danmark. Naturpark Lillebælt vil nemlig lave undervisning på bunden af Lillebælt. Det er en helt ny måde at tænke formidling og undervisning på. Under projektet “Bælt i Balance”, lancerer Naturpark Lillebælt et pilotprojekt med undervisning ved hjælp af live-streamning.

Projektet går ud på, at der vil være en dykker på bunden af Lillebælt med lys, lyd og kamera. Denne dykker vil snakke med en naturvejleder fra Naturparken som befinder sig i vandkanten, ved Kongebrogaarden ved Middelfart.

Naturvejlederen og dykkeren vil fortælle og undervise alle de, som ser med på de levende billeder, og besvare direkte spørgsmål stillet online fra klasselokalerne. Sammen med dykkeren, vil naturvejlederen fortælle om Lillebælts unikke undervandsfauna, biodiversitet og historier. Alle som kigger med, vil blive inviteret med på en 30 min. tur under overfladen og komme helt tæt på livet på bunden af Lillebælt.

Streames på Facebook

Liveudsendelsen vil blive sendt fra havnen ved Kongebrogaarden ved Middelfart og streames ud på Naturpark Lillebælts Facebook-side. Alle kan se med online fra klokken 10.15 og en time frem.

– Det er ikke noget nyt, at der laves undervisning online eller live streamning – der hvor det nye og banebrydende er, at der kommer til at være en direkte linje fra bunden af Lillebælt og helt ind i klasselokalet på en folkeskole, og det er ret unikt og første gang at det gøres i Danmark, fortæller Martin Pedersen fra Kolding, i en pressemeddelelse.

Han er eventkoordinator og konsulent for Naturpark Lillebælt.

Projektet “Bælt i Balance”

“Bælt i Balance” projektet er et af de spor som Naturpark Lillebælt arbejder med for at skabe bedre balance i Lillebælt, og øge opmærksomheden på bæltets særlige havmiljø. Naturpark Lillebælt ønsker at formidle, forske og forbedre hav- og kystmiljøet ved Lillebælt til glæde for borgere, besøgende og foreninger. Det er et femårigt projekt drevet af tre kommuner i samarbejde med forskningsinstitutioner og mange frivillige, samt med økonomisk støtte fra Velux Fonden og Nordea-fonden.

– Vi vil gerne formidle viden og forskning til vores borgere og besøgende i Naturparken. Dette gør vi ved, at styrke faciliteterne og formidlingen ude ved Naturparkens kyst, så særligt skoler og unge får bedre mulighed for at opleve havet samt lære og forstå det, der sker under overfladen. Vi er vildt begejstret for, at vi i dag kan præsentere en formidlingsmodel fra bunden af Lillebælt, som når ud på en helt ny måde, fortæller Annette Weiss, naturvejleder i Naturpark Lillebælt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel