Kolding Netavis

Politikerne vil stoppe chauffør-camping

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Samtlige partier er blevet enige om at stoppe ulovlig parkering af lastbiler i Kolding Kommune. Aftalen indeholder blandt andet øget kontrol med ulovlig lastbilparkering og faciliteter hos vognmændene.

Sagen med chauffør slum-lejren i Padborg og et voksende problem med overnattende lastbiler i blandt andet Koldings industrikvarterer har nu fået politikerne i Kolding Kommune samlet at trække i nødbremsen, oplyser SF Kolding i en pressemeddelelse.

Målet er ordnede forhold for lastbilchaufførerne og fair konkurrence for de vognmænd, som vil drive en hæderlig forretning. Derfor skal der blandt andet mere fokus på eventuelle brud på lokalplanbestemmelser- og tilladelser i forhold til overnatning i industriområder.

Det betyder kort sagt, at der skal mere kontrol på området – og det skal bl.a. ske i samarbejde med nabokommunerne, politiet og andre myndigheder, så uhæderlige vognmænd ikke får mulighed for det samme i omkringliggende kommuner.

– Aftalen skal ses som et klart politisk signal til vognmandsbranchen- Det kan nærmest ikke blive et større politisk vink med en vognstang end det vi sender ud til branchen her, siger medlem af Teknik og Klimaudvalgets Hans Holmer fra SF.

Aftalen skal også være med til at skabe lokale rammer for at chaufførernes lange hvil (45 timer) kan afholdes udenfor lastbilerne, senest ved ikrafttræden af EU’s netop aftalte vejpakke juli 2020.

– Der foregår masser af ulovlige hvil overalt i kommunen lige nu. Chaufførerne må ikke overnatte i deres lastbiler under det lange hvil, men det gør de i stor stil. Politiet gør ikke noget for at håndhæve lovgivningen, og jeg er tilfreds med, at kommunen nu vil sætte sig i spidsen for en indsats. Slumliv og dårlige arbejdsforhold er nemlig svært for ordentlige firmaer at konkurrere med, forklarer folketingskandidat og byrådsmedlem, Karina Lorentzen, SF.

Forventningen er, at kontrolindsatsen øges, så der kan skabes nogle ordentlige rammer for chaufførerne. Derfor vil kommunen indgå et i samarbejde med relevante parter for at få bygget et transportcenter. Her er der også lagt op til at aktøren ikke bør have interesse i lokale vognmandsselskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *