Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Julefrokoster er også et indsatsområde for politiet. Pressefoto. Julefrokoster er også et indsatsområde for politiet. Pressefoto.

Politiet: Sådan får du en god julefrokost

Skrevet af  23-11-2018- 15:22:09

Sydøstjyllands Politi har gode råd til, hvordan du får en god julefrokost.

Så er det igen tid for julefrokoster - sæsonen er allerede godt i gang. Julefrokoster betyder i de fleste tilfælde en god tradition, hyggeligt samvær med kollegaer og familie og festglade mennesker i højt julehumør.

Men det er også en begivenhed, der kan komme til at trække lange mørke skygger, for når julesnapsen og juleøllene går ind, så sker det også, at hyggen og fornuften forsvinder – og så kan det gå galt. Derfor er julefrokoster også et indsatsområde for politiet, så vi kan bidrage til tryghed og sikkerhed i fx nattelivet efter julefrokosten.

- Sydøstjyllands Politi sætter hvert år fokus på netop julefrokosttiden for at forebygge særligt spirituskørsel og utrygge forhold i nattelivet. For meget alkohol kan give alvorlige tømmermænd i mere end én forstand og det vil vi gerne bidrage til at udgå, fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Spirituskørsel

- Bilkørsel i påvirket tilstand er særdeles farligt for bilisten selv og for andre trafikanter, og derfor sætter vi ind med særlige spiritus- og narkokontroller i juletiden, samtidig med at vi forebygger med gode råd til borgerne, der skal minde dem om, hvor farligt det er. Vores budskab er helt enkelt at lade bilen stå, hvis man har drukket spiritus eller er påvirket af andet – og at man også venter med at køre bil til dagen efter, fordi man fortsat vil kunne være påvirket af alkohol, siger politiinspektør Michael Weiss.

Også cyklen eller knallerten kan blive et monster at styre, når promillen er høj og det kan føre til alvorlige ulykker. ’Lad dem stå og planlæg for, hvordan du kommer sikkert hjem med fx taxa, bus eller ved at blive hentet. Og lad være med at tage chancen ved at køre med en beruset bilist – det bliver ikke bedre af, at det er en anden end en påvirket dig, der er bag rattet’ påpeger politiinspektøren.

Det er også klogt at huske, at det kan være farligt at forsøge at gå hjem i meget koldt vejr med en høj promille. Næsten hvert år er der nogen, der omkommer et eller andet sted i landet på den måde.

Nattelivet

Mange julefrokoster ender med en tur i nattelivet. Derfor er der typisk torsdage, fredage og lørdage flere mennesker i nattelivet i de større byer, og en del af dem er ikke vant til at ’gå i byen’. Sydøstjyllands Politis opfordrer de festglade julefrokostdeltagere til, at de holder øje og tager varer på hinanden, når de tager i byen sammen:

- Hjælp hinanden til at holde det gode festhumør, grib ind hvis en påvirket ven fx ønsker at køre bil eller opfører sig uhensigtsmæssigt over for andre julegæster, og hjælp din kollega, ven eller veninde, hvis de ikke er i stand til at tage vare på dem selv og ikke evner at komme sikkert hjem. Sydøstjyllands Politi vil være synligt til stede i nattelivet for at understøtte, at det skal være en god oplevelse at gå i byen i juletiden. De fleste ved godt, hvordan de skal opføre sig, men er der nogen, der ikke ved det, så griber vi ind, siger politiinspektør Michael Weiss.

Pas på dine ejendele

Og så er der lige det med mobiltelefonen, tasken eller pungen, der bliver lagt på bordet eller på baren. Sydøstjyllands Politi opfordrer igen i år julefrokostgæster til passe på deres ejendele, når de tager i byen:

- Hold øje med din pung og telefon, og hold tasken lukket, hvis du opbevarer dine ejendele her. Bruger du dit kreditkort, så vær opmærksom på at holde hånden over, når du taster din kode, minder politiinspektør Michael Weis om.

- Det er så ærgerligt at komme hjem efter en god fest, og så få den ødelagt ved at finde ud af, at mobilen, kreditkort, pung eller taske er blevet stjålet.

Sydøstjyllands Politis gode råd til årets julefrokostgæster

Planlæg allerede nu, hvordan du kommer hjem fra årets julefrokoster

Lad bilen stå, hvis du har drukket alkohol. Bestil en taxa, tag bussen eller aftal at blive hentet. Find natbus i din by på Sydtrafik eller Midttrafiks hjemmesider

Lad også cyklen stå, når du har drukket alkohol. Bestil en taxa, tag bussen eller aftal at blive hentet

Holder du julefrokosten, så server også festlige alkoholfrie drinks til dem, der skal køre hjem, så de ikke fristes til at drikke alkohol. Tilbyd eventuelt dine gæster at overnatte, så de ikke kører hjem i påvirket tilstand

Vær en god ven, og tag nøglen fra din ven, hvis han eller hun vil køre bil i påvirket tilstand

Gå ikke vejen hjem i beruset tilstand i meget koldt vejr

Tag vare på hinanden, når I tager i byen sammen. Støt hinanden i at holde den gode julestemning, og grib evt. ind, hvis din gode ven er ved at ødelægge julehyggen

Sørg for, at alle kommer godt og sikkert hjem. Hjælp, hvis din kollega, ven eller veninde ikke er i stand til at komme sikkert hjem selv, eller er i en tilstand, hvor det ikke er sikkert for ham eller hende at færdes selv rundt i byen

Hold øje med dine ejendele, når du er i byen. Opbevar dem et sted, hvor det ikke er lige til at komme til dem for andre

Betaler du med kreditkort, så hold hånden over, når du taster din kode

Oplever du kriminelle forhold, så meld det med det samme til politiet via 114 og akut via 112.

Fra uge 48 til uge 52 gennemfører politiet i hele Danmark spiritus- og narkokontroller.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31