Kolding Netavis

Plads til forbedring for fritidsjobbere i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Jobpatruljen.

Der er plads til forbedring for fritidsjobbere i Kolding. Jobpatruljen fandt overtrædelser af reglerne på 12 ud af de 23 virksomheder, hvor man interviewede unge fritidsjobbere på lørdagens aktion.

Lørdag besøgte Jobpatruljen Kolding Kommune som led i den informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob i Kolding.

Patruljen var forbi 58 lokale arbejdspladser og gennemførte interviews med ferie- og fritidsjobbere på 23 af disse. Og der er plads til forbedringer for fritidsjobbere i Kolding.

12 steder fandt man overtrædelser af reglerne.

-I Kolding mødte vi den højeste andel hidtil af unge, der følte sig utrygge på deres job. Når de unge fortæller os, at de føler sig utrygge, kan det handle om, at de oplever overfusninger fra kunder gennem arbejdsdagen, fortæller HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Kristina Friedrichsen, i en pressemeddelelse.

Hun står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Hun understreger, at det ikke kun er arbejdsgiverne, der har et ansvar for de unges trivsel på jobbet.

-Vi bør alle huske vores tålmodighed og høflighed, når vi står overfor et ungt menneske, som måske har sit allerførste møde med arbejdsmarkedet, siger hun.

De hyppigste overtrædelser

De hyppigste overtrædelser af ungarbejderes rettigheder i Kolding var unge, der løftede for meget og forkert i deres job samt unge, der selv blev bedt om at finde en afløser ved sygdom ved deres fritidsjob i Kolding.

-Første skridt til bedre arbejdsforhold er, at man kender sine rettigheder. Derfor er Jobpatruljens vigtigste opgave at informere de unge, fortæller Kristina Friedrichsen.

Jobpatruljen er en landsdækkende FH-aktion administreret af HK Sydjylland.

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der frivilligt bruger lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre arbejdsvilkår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel