Kolding Netavis

Pizzeria får sur smiley

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fødevarestyrelsen opdagede to gravende fejl.

Fødevarestyrelsen var den 12. august på kontrolbesøg hos Victoria Pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding. Årsagen til at Fødevarestyrelsen kom forbi, var en henvendelse fra en forbruger.

Og der var noget at komme efter.

– I køleenheder under pizzabord, hvor virksomheden opbevarer bacon og pepperoni til fremstilling af, pizza blev opbevaringstemperaturen målt med termometer til 17,8 grader, kernetemperatur i bacon målt med indstikstermometer blev målt til 13,8 grader og kernetemperatur i pepperoni målt med indstikstermometer blev målt til 10,6 grader. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden kasserede både bacon og pepperoni ved tilsynet og oplyste at køleenheder indkøbes straks, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Victoria Pizzeria fik en bøde på 5.000 kroner.

Vildledning af kunder

En anden ting, som Fødevarestyrelsen faldt over var, at Victoria Pizzeria vildleder kunderne:

– Virksomheden markedsfører sine fremstillede pizzaer som værende bagt i en brændefyret stenovn, som tilføjer pizzaer en delikat aroma, og de friske råvarer bliver tilberedt hurtigere og bevarer derved mere smag, og selvfølgelig den vigtigste grund: En knasende sprød bund. I virksomheden fremstilles pizzaer kun i traditionel pizzaovn, og ikke i en stenovn, som virksomheden reklamerer med. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden oplyser, at ændringer af menukort foretages straks, således at oplysning omkring stenovn fjernes fra butikken på Lyshøj Allé, skriver Fødevarestyrelsen.

Victoria Pizzeria findes tre steder i Kolding: På Agtrupvej, Esbjergvej og Lyshøj Allé.

OPDATERING

Kolding Netavis har fået en kommentar fra Victoria Pizzeria. Omkring vildledning af kunder siger indehaveren:

– Vi har haft udfordringer med, at få tilladelsen til at have en stenovn i pizzeriaet. Nu er det hele på plads og vi har bestilt en stenovn, fortæller Andreas Nikolian til Kolding Netavis.

Du kan læse hele svaret fra Andreas Nikolian her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel