Kolding Netavis

Pas på falske hjemmehjælpere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er i sommerferieperioden risiko for, at der dukker falske hjemmehjælpere op. Kolding Kommune har gode råd til, hvordan du sikrer dig mod dette.

I sommerferien er det ikke altid et kendt ansigt, der møder op hos modtageren af hjemmepleje, for de faste hjemmehjælpere skal selvfølgelig også have deres ferie.

– Desværre ved vi af erfaring, at der findes skruppelløse personer, som benytter perioder med mange afløsere til at forsøge at narre sig ind hos vores ældre. Hvis man er usikker på, om den person, der banker på døren, kommer fra hjemmeplejen, så er det en god ide at bede om ID, siger Gitte Meyer Larsen, chef for Plejehjem, Aktivitet og Køkken, i en pressemeddelelse.

ID-kort

Ferieafløserne har også ID-kort, så de kan identificere sig overfor de borgere, de besøger. Desuden er de blevet opfordret til at bruge nogle ekstra sekunder på at præsentere sig selv, når de kommer på deres første besøg et nyt sted, fortæller Kolding Kommune videre.

Alle medarbejdere fra kommunens hjemmepleje er altid iklædt arbejdstøj, som der står Kolding Kommune på, ligesom de alle er udstyret med et kommunalt ID-kort, som skal bæres synligt. På samme måde er medarbejdere fra de private leverandører iklædt arbejdstøj fra det pågældende firma, og de bærer også synligt ID-kort.

Farverne på tøjet kan variere, da der findes jakker i både sort og blå, ligesom medarbejderne også kan have trøje eller cardigan på udover den blå arbejdsuniform. Fælles for alt tøjet er dog, at der er Kolding Kommune logo på brystet.

Se efter om der er logo på tøjet, og er du i tvivl, så bed altid om at se medarbejderens ID-kort.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel