Kolding Netavis

På vej: 47.000 grå kasser til farligt affald

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I løbet af juni måned modtager alle borgere i Kolding Kommune en grå plastikkasse med låg. Kassen er til farligt affald, småt elektronik og batterier – og fra 1. juli er det muligt af få hentet kassen med farligt affald derhjemme.

Fra 1. juli bliver det nemmere at komme af med spraydåser, håndsprit, neglelak, batterier og små malerbøtter, når en ny indsamlingsordning for farligt affald træder i kraft.

Alle borgere får en grå kasse til farligt affald, og når kassen er fuld, bestiller man afhentning på kolding.dk/farligtaffald eller i appen Affald Kolding, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De grå kasser er allerede på vej ud til borgerne og i løbet af juni måned har alle modtaget deres kasse. Kassen kan tages i brug med det samme – men der åbnes først op for bestilling af afhentning 1. juli.

Det bliver skraldemanden, der tager kassen med og stiller en ny, når han også tømmer affaldsbeholderen til mad- og restaffald. Det er fortsat muligt af aflevere farligt affald på genbrugspladsen.

-Flere borgere kan måske huske den røde kasse til problemaffald, der blev afskaffet i 2016. Mange har endda stadig kassen stående. Der var flere udfordringer med den røde kasse og årsager til, at den blev udfaset. Nu har vi haft mulighed for at gentænke og lave en god ordning, som vi håber, borgerne bliver glade for. For ikke at forveksle kasserne, er den nye kasse grå, lyder det fra Jakob Ville, formand for Klima- og Teknikudvalget.

Mere affald skal hentes hjemme hos borgerne

Det er ikke kun det farlige affald, borgerne 1. juli kan komme af med hjemmefra. Det bliver nemlig også muligt at få hentet mad- og drikkekartoner med genbrugsbilen, som tidligere gik under navnet storskrald.

De nye indsamlingsordninger for farligt affald og mad- og drikkekartoner er et led i, at alle husstande fra 1. juli, kan sortere og komme af med 10 typer affald tæt på hjemmet. Husstandsindsamlingen gælder alle kommuner og blev i 2020 vedtaget i regeringens klimaplan for en grøn affaldssektor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel