Kolding Netavis

På fredag starter “Jazz i Trekanten”

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Efter en corona-pause i 2020 arrangerer Jazz I Trekanten igen i år en spændende festival under Trekantområdets Festuge, hvor der er særlig fokus på et stort udenlandsk navn og nye projekter med årets Artist In Residence.

Jazz I Trekanten kan nu afsløre et spændende program for jazzfestivalen under Trekantområdets Festuge, og sekretariatschef Karsten Bech forklarer, at man har valgt at fejre, at størstedelen af befolkningen er vaccineret og vi derfor igen kan gå til større koncerter.

-I tæt samarbejde med arrangører i de syv kommuner i Trekantområdet og en række kunstnere, har vi stablet en række specielle arrangementer på benene, som kun opleves hvis man kommer til Trekantområdet fra den 27. august til den 5. september, siger han.

Årets store udenlandske navn

Årets store udenlandske navn på festivalen bliver den nordiske supertrio Rymden. På deres store Europæiske turne bliver deres eneste koncert i Danmark holdt på Godset i Kolding i samarbejde med Jazz6000 onsdag den 1. september.

Rymden spiller dynamisk, kraftfuld, sansemættet og virtuøst melankolsk-sfærisk musik, der er inspireret af såvel moderne jazz som klassisk, filmmusik, rock, elektronica og folkemusik og afspejler alle aspekter af det skandinaviske miljø.

Rymden er delvis udsprunget af den legendariske svenske trio EST, der desværre blev opløste da pianisten Esbjörn Svensson omkom i en ulykke i 2008. Rymden består nu af bassisten Dan Berglund, trommeslager Magnus Ôstrøm og norske pianist Bugge Wesseltoft.

Festugen skydes i gang på Godset

Hele festugen skydes i gang med en sommerjazzfest, som afholdes i samarbejde med Jazz6000 på Godset i Kolding. To af Danmark bedste jazzvokalister, Malene Kjærgård og Mads Mathias har sat et program sammen med deres egne kompositioner og en række klassiske jazz-duetter, og de bliver backet op af et stort 10-mandsorkester bestående af lokale talenter og professionelle musikere, som Jazz I Trekanten har samlet til netop denne koncert.

Man kan bestille lækker tappas som indtages i pausen hvor P8-jazz værten Jonas Visti vender plader, og aftenen slutter med, at det danske afro-jazzorkester The Kutimangoes trykker den af på UJNFOR pladsen ved Godset.

Jazz I Trekanten har i år valgt trompetist og komponist Peter Marott til årets huskunstner – Artist in Residence.

I Festugen kan man opleve hans nye komposition ’Strengedrøm’ på Godset i Kolding mandag den 30. august. Som trompetist har Peter altid drømt om at spille sammen med mange strengeinstrumenter, og nu har han samlet to guitarister, en kontrabassist, en cellist og en violinist, og sammen vil de opføre han værk, hvor musikerne står i midten af salen med publikum siddende rundt om sig.

Man kan også opleve Peter Marott i All Artists in Residence koncerten, som Jazz I Trekanten har tradition for at holde hvert år. Her samles de sidste års huskunstnere i en fælles koncert, hvor de fortolker hinandens musik og spiller op til hinanden.

I år er det ud over Peter Marott, Mads Mathias, Mathias Heise og Karmen Rõivassepp, der vil spille og synge sammen med en rytmegruppe, og de kan opleves tre gange lørdag den 28. august, både på Vejle Fjordfestival, på Jazz Ved Søen i Kolding og på SG25 i Haderslev.

Hele festivalen afsluttes søndag den 5. september med et brag af en gospel koncert med Margrete Grarup, der sammen med sin kvartet hylder det store gospelikon Mahalia Jackson. I to koncerter i hhv. Øster Lindet Kirke ved Rødding og i Billund Kirke vil orkesteret fortolke mange af de største gospelnumre gennem tiden, og guide publikum gennem alle følelser, som netop denne genre kan det, når den bliver spillet i det store kirkerum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel