Kolding Netavis

Oplev Danmark på skinner

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Turister kan nemt transportere sig til og fra Kolding og opdage attraktioner.

Coronakrisen har haft stor indvirkning på danskernes sommerferie, der for manges vedkommende kommer til at foregå i hjemlandet i år. Nu kan danskerne også opleve Danmark på skinner med et DSB Rejsepas, der med inspiration fra det populære interrail-koncept har til formål at få flere danskere til at udforske hjemlandet som feriedestination.

Det er Dansk Kyst- og Naturturisme, der står bag projektet ”Danmark på skinner” i samarbejde med VisitDenmark, DSB og alle landets destinationer. Rejsepasset giver adgang til oplevelser i hele Danmark, hvor man undervejs kan stå af toget, bussen eller metroen og gå på opdagelse i eget land.

– Danmark har utroligt meget at byde på – særligt på denne tid af året, og jeg håber derfor, at danskerne vil benytte lejligheden til at begive sig ud på ukendt territorium. Hver station, hver by og område byder på oceaner af oplevelser, og vi har gennem dette projekt forsøgt at gøre oplevelserne lettilgængelige for de danskere, der har lyst til at opleve hjemlandet gennem nye briller, fortæller Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, i en pressemeddelelse.

Når man ikke at få fingrene i et rejsepas, har DSB netop frigivet intet mindre end en million Orange-billetter til højest 99 kroner, så danskerne kan rejse billigt til og med 9. august.

Kolding med i projektet

Kolding er også en del af projektet og her glæder man sig over, at det nu bliver lettere for landets turister at transportere sig til og fra og ikke mindst opdage de unikke særkender ved netop deres destination.

– I Kolding har vi mange attraktioner tæt på banegården i centrum af byen. Koldinghus ligger stort set lige uden for døren og her er ikke langt til Legeparken eller Slotssøbadet. I Kolding er der mange gode aktiviteter i gåafstand, når du kommer med tog. Vil du rundt i hele Kolding Kommune, kan man tage den gratis shuttlebus, der kører hele sommeren rundt i Kolding Kommune til udvalgte attraktioner. Besøg UNESCO byen Christiansfeld, eller tag bussen til stranden eller besøg Koldings design og kunstmuseum Trapholt. Du kan stå på den gratis shuttlebus tæt ved banegården, siger Tove Lykke Gæmelke, Chef for Erhvervsudvikling i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel