Kolding Netavis

Op ad bakke for “nissehueprojektet”: -Vi mangler garn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

30 frivillige venter blot på, at der doneres garn til projektet.

Mødrehjælpen i Kolding har de seneste to år haft succes med deres “nissehueprojekt”, hvor de sælger strikkede nissehuer op til jul.

Men i år er det indtil videre op ad bakke for projektet. Årsagen er, at Mødrehjælpen mangler garn til deres omkring 30 frivillige, der strikker nissehuerne:

– Vi mangler garn. Det går trægt. Vi satser på, at vi kommer op på 400 nissehuer, fordi vi allerede havde udsolgt 1. december sidste år. Men vi har svært ved, at finde en donation til garn. Vi må ikke selv købe garnet for de penge vi får ind i butikken. Vi skal have personer, som gerne vil donere garnet til os. Det betyder, at vi finder garnet til den rette pris, og så betaler personen donationen til garnbutikken. Vi er momsfritaget og derfor må vi ikke købe garn for butikkens penge, fortæller Birgit Christensen, som er ansvarlig for strik hos Mødrehjælpen i Kolding, til Kolding Netavis.

Mødrehjælpen i Blæsbjerggade står gerne for garnkøbet, da de ved større køb, får garnet til lidt andre priser. Men har man garn derhjemme, som man gerne vil af med, kan det også afleveres hos Mødrehjælpen.

30 frivillige klar til at strikke

Mødrehjælpen har omkring 30 kvinder, der er klar til at gå i gang med, at strikke de mange nissehuer:

– De sidder bare og venter på, at vi får garnet til nissehuerne. I det øjeblik jeg ringer til de frivillige og siger, at nu har jeg garnet – så er det bare at trykke på startknappen og så går de i gang, forklarer Birgit Christensen.

Det tager tid at strikke 400 nissehuer

Selv om der er godt otte måneder til jul endnu, så er tiden alligevel knap:

– Vi skal have god tid. 400 nissehuer laver vi ikke bare i løbet af en måned eller to, tilføjer hun.

Mødrehjælpen fik i 2020 garndonationer for 9.000 kroner og det beløb blev tredoblet til 27.000 kroner ved salget af de færdige nissehuer.

– Det er lidt ærgerligt, at projektet måske strander på, at vi ikke må bruge vores egne penge på garn til nissehuerne, siger Birgit Christensen.

Hvis man skulle være interesseret i, at støtte nissehueprojektet med penge til garn, så kan man kontakte Birgit Christensen på 4093 8582, på mail: ko********@mo************.dk eller ved at møde op i butikken i Blæsbjerggade 4 i Kolding.

Pengene fra salget af nissehuer bliver brugt til aktiviteter for sårbare familier og gravide i Kolding Kommune. Pengene bruges kun lokalt.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel