Kolding Netavis

Områdechef vender tilbage til Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bent Mouboe, der tidligere har været miljøchef i Kolding Kommune, forlader sin stilling i Billund Lufthavn for at blive ny chef for området Administration og Udvikling i By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding.

I 2015 forlod daværende miljøchef i Kolding Bent Mouboe jobbet i By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune for at blive afdelingschef i Esbjerg Lufthavn og siden blev han afdelingschef for Passagerafdelingen i Billund Lufthavn. Nu forlader han lufthavnsbranchen for at vende retur til den kommunale verden, til Kolding og til By- og Udviklingsforvaltningen. Her begynder han den 1. december i en nyoprettet stilling som administrations- og udviklingschef, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I det nye job skal Bent Mouboe lede forvaltningens nye stab, Administration og Udvikling, som består af en økonomiafdeling, et fællessekretariat og et konsulentteam. Blandt opgaverne bliver at opbygge og vedligeholde en ny projektstyrings- og porteføljemodel for forvaltningens mange byudviklingsprojekter og tværgående projekter i samspil med de øvrige fagområder.

– Vi befinder os i en periode med en enorm vækst og byudvikling og står med de største udviklingsprojekter i byens historie. I det lys har vi behov for en administrations- og udviklingschef, der kan gribe de mange bolde, der lige nu er kastet op i luften og jeg er ikke i tvivl om, at Bent er den rette person til den opgave. Han har stor ledelsesmæssig erfaring både strategisk og organisatorisk og jeg kender ham som en dygtig leder og sparringspartner, der har blik for at styre store tværorganisatoriske projekter sikkert i mål, fortæller Merete Dissing om sin nye administrations- og udviklingschef, der også bliver en del af By- og Udviklingsforvaltningens chefgruppe.

Som at vende hjem

Selv om titlen er ny og jobindholdet bliver meget anderledes end i jobbet som miljøchef, bliver det nye job alligevel som at vende hjem for Bent Mouboe. Han var ansat i By- og Udviklingsforvaltningen i syv år fra 2008 til 2015, heraf fem år som miljøchef.

– Selv om det er 6 år siden jeg var ansat i Kolding Kommune og den har udviklet sig rigtig meget siden, fornemmer jeg klart, at den positive samarbejdskultur i forvaltningen er den samme. Jeg er derfor sikker på, at det bliver velkendt at starte op i det nye job, da mange af mine tidligere lederkolleger og medarbejdere fortsat er ansat i forvaltningen, siger Bent Mouboe om sit nye job og fortsætter:

– Kolding befinder sig midt i en rivende forvandling og udvikling, hvor der er sket meget siden jeg stoppede som miljøchef. Men jeg har fulgt med på sidelinjen, og jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af en arbejdsplads med høj puls, som jeg trives med.

Bent Mouboe har sin grundlæggende uddannelse fra politiet, hvor han har gennemgået en række lederuddannelser og har været vicepolitiinspektør og leder af døgnberedskabet i Odense. Han har desuden suppleret sine lederuddannelser med enkeltfag på den Fleksible Master i Offentlig Ledelse på Syddansk Universitet.

Bent Mouboe er 58 år, bor i Middelfart og er gift med skoleleder Dorte Rud Jager Mouboe. De har til sammen fire voksne børn. I sin fritid dyrker han sin interesse for motorcykler, spiller badminton og cykler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel