Kolding Netavis

”Oh Happy Day”

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

”Oh Happy Day” er en musikalsk komedie om kærlighed.

Kolding Teaterforening starter 2022 med den skønne musikalske komedie ”Oh Happy Day”.

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i denne teaterversion af filmen ”Oh Happy Day” fra 2004.

”Oh Happy Day” er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser, og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i den stillestående landsby.

Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden, Carsten. Hun og veninden, Grethe, synger i det lille, lokale kirkekor sammen med præstekonen, Kirsten, søde Lasse, kiksede Krüger og Preben, der ledsager på orglet, når han da ikke fortæller om sine børnebørn. Samværet og sandkagen er vigtigere end sangen. Men da Hannah og Grethe oplever en koncert med et stort, berømt gospelkor, vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel.

Ved skæbnens tilsnigelse er Hannah skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af den brødebetyngede Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp.

I stykket opleves Marie Mondrup og Ulla Vejby som veninderne Hannah og Grethe samt Christopher Læssø som Jackson. Desuden medvirker også Troels Malling, Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Mathias Sprogøe Fletting, Kristian Boland, Kristine Yde, Signe Kærup Dahl og Jacob Moth-Poulsen.

Forestillingen vises på Comwell Kolding Teater tirsdag den 25. januar klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel