Fredag, 19. Juli 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Kolding Handikap Idræt har indgået et samarbejde med FO Syd og RouteSafe Førstehjælp. Pressefoto. Kolding Handikap Idræt har indgået et samarbejde med FO Syd og RouteSafe Førstehjælp. Pressefoto.

Nyt samarbejde giver unikke muligheder

Skrevet af  Tirsdag 2. april 2019 | 04:38

Kolding Handikap Idræt har indgået et samarbejde med FO Syd og RouteSafe Førstehjælp.

Når FO Syd flytter sine aktiviteter ind i Kolding Handikap Idræts lokaler, så er det ikke kun for at udnytte resurserne bedre, det er i høj grad også for at styrke udbuddet af aktiviteter for hele Kolding, skriver FO Syd i en pressemeddelelse.

- Vi underviser omkring tusind elever i førstehjælp hvert år og har gjort det siden 2006. Det er med andre ord blevet til ca.13.000 elever som kan træde til og hjælpe hvis der sker en ulykke, siger Peter Holm Øhlenschlæger, som har været underviser for RouteSafe Førstehjælp siden starten i 2006.

Siden 2010 hvor RouteSafe Førstehjælp blev en del af FO Syd har Peter også fungeret som skoleleder for FO Syd, som ved oprettelsen i 2010 hed FO Kolding - Folke Oplysning Kolding.

- FO Syds formål er, ud fra FNs mål, at gøre det enkle individ, lokalområdet og dermed en lille bid af verden til et grønnere og mere sikkert sted. Med lige omkring 1000 uddannede personer i førstehjælp om året, er vi rigtig stærke på dette punkt. Men vi kan andet end det, siger skolelederen og fortsætter:

- Vi har også kørt kurser for husejere som godt vil spare både resurser og penge i deres hus, ved f.eks. at efterisolere eller på anden måde energi optimere deres huse. Vi har også lavet survivaltours for større skolebørn og på den måde trukket dem helt væk fra computere og smartphones i fem dage. Det viste sig ikke kun at være sundt for de unge, faktisk at være sociale sammen og samarbejde, det var også sundt for forældrene at få tid til noget ’voksen liv’. Så samarbejdet, med Kolding Handicap Idræt falder helt naturligt for os og vi tror på, at placeringen helt nede i Kolding midtby også vil kunne gavne os og vores aktiviteter, fortæller Peter Holm Øhlenschlæger.

Fordele i samarbejdet

Også Kolding Handicap Idræt ser fordele i samarbejdet:

- Vi har igennem mange år lavet aktiviteter for både fysiske og psykiske handicappet her i Kolding. For dem som har en rimelig fysik tilbyder vi Hockey og for dem som har mindre bevægelighed har vi Boscia – et spil som er en blanding af petang og curling. I alt beskedenhed så er vi faktisk også gode til de sportsgrene her i Kolding. Vi har vundet en del mesterskaber igennem tiden, siger formand for Kolding Handicap Idræt, Ruben Beck Madsen.

- Når vi går sammen med FO Syd, så kommer der knap 1000 gæster forbi Kolding Handicap Idræt hvert år og det håber vi på kan udbrede kenskabet til vores aktiviteter. Der er desværre mange som tror at Kolding Handicap Idræt kun er for kørestolsbrugere – det er det da også, men absolut ikke kun. Alle med handicap er velkommen i vores forening. Vi er gearet til alle typer af handicap lige fra folk med ADHD eller Hørehandicap til folk med muskelsvind eller amputerede, fortæller Ruben Beck Madsen.

Også FO Syd håber at der kan komme mere fokus på Kolding Handicap Idræt.

- Det er vigtigt for alle at knytte sociale bånd, være aktiv, gå op i noget og komme til stævner og måske endda at mærke succesen ved at vinde. Derfor vil vi også godt sætte mere fokus på Kolding Handicap Idræts arbejde og aktiviteter, siger FO Syds skoleleder.

Den nye placering åbner også for muligheden for at FO Syd kan tilbyde andre former for førstehjælp end de førstehjælpskurser til kørekort.

- Der er mange som enlig godt vil lære at redde liv ved f.eks. hjertestop. Men mange kan måske lige finde tiden til det at lære at give Hjerte-Lunge-Redning og bruge en hjertestarter. Det vil vi godt gøre op med. Derfor vil vi fra medio april begynde at tilbyde kompetancegivende hjertestopskurser til meget fordelagtige priser, fortæller Peter Holm Øhlenschlæger, som har været førstehjælps instruktør siden 2001 og har haft førstehjælpen som hovederhverv siden 2006.

- Der er andre der tilbyder ’Introdukution til førstehjælp’ men udbudet er rigtige og kompetence givende kurser er noget begrænset i Kolding. Ved at vi udbyder 4-5 kurser om måneden og vi holder prisen under 400,-, så er der ingen undskyldning for at man ikke får lært at redde liv – og alt for ofte er der givet et effektiv førstehjælp når ambulancen kommer. Det er trist for overlevelses procenter ligger stadig helt nede på ca 12% ved hjertestop og den kan vi altså sagtens forbedre, hvis vi alle tager et fælles ansvar. Vi vil i hvert fald gøre vi kan for at Kolding bliver et mere trygt sted at leve og bo, slutter Peter Holm Øhlenschlæger

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juli 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31