Kolding Netavis

Nyt netværk for ukrainske familier i Kolding

Her ses en ukrainsk familie ved et arrangement i Kolding. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Tre sociale caféer og væresteder i Kolding gør nu en ekstra indsats for at støtte og integrere familier fra Ukraine.

Som flytning fra Ukraine er der mange ting i Danmark, som er svære. De tre sociale væresteder Café Nærværket, Folkekøkkenet og Café Paraplyen – som er en del af Blå Kors og KFUM’s Sociale Arbejde – inviterer nu til Ukrainsk Familienetværk.

Ukrainsk Familienetværk er et sted, hvor man kan mødes og lære andre fra Ukraine at kende og have et fællesskab og frirum i hverdagen. Der vil være kaffe og kage, aktiviteter, fællesspisning og hygge. Der vil også være mulighed for en snak med en socialrådgiver og andre fagpersoner, som kan hjælpe med svar på, hvordan det danske samfund fungerer.

Møderne i Ukrainsk Familienetværk foregår mandage kl. 16-19 i Café Nærværket, Lykkegårdsvej 100 i Kolding. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding på sms til projektleder Line Høier Sejergaard på 2051 3851.

-Vi vil gerne skabe et frirum for de ukrainske familier. Sammen med dem vil vi forme indholdet hen over efteråret, så vi får et familiefællesskab danskere og ukrainere imellem. Jeg tror, det vil være rart for dem, at mødes med nogle fra deres eget land, men også at hygge og have fællesskab med os danskere, fortæller Line Høier Sejergaard, der er projektleder for det ukrainske familienetværk.

-Jeg håber, at vi bliver et sted, hvor man kan være glad og hygge sig – men også et rum til at være ked af det og frustreret over nogle ting. Måske undrer de sig over noget, vi gør i Danmark. Det kan være også være noget helt konkret, fx hvordan man finde de nødvendige informationer hos kommunen. Her har vi tilknyttet en socialrådgiver, der til daglig arbejder med integration, og som vil hjælpe med at forstå systemet og svare på spørgsmål.

Ukrainsk Familienetværk er finansieret med støtte fra Velliv Foreningen.

Tagget med:
Del denne artikel