Kolding Netavis

Nyt lyskryds skal få trafikken til at glide

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et nyt lysreguleret kryds skal øge fremkommelighed og trafiksikkerhed på den trafikerede vej Højvangen i den nordlige del af Kolding by.

På byrådsmødet 27. november besluttede politikerne i enighed, at de to eksisterende T-kryds Højvangen/Korsvej og Højvangen/Petersmindevej skal samles i et nyt lysreguleret kryds. De to T-kryds ligger et halvt hundrede meter fra hinanden på hver sin side af Højvangen.

– Gennem længere tid har vi i tæt dialog med virksomhederne i området arbejdet på at finde den helt rigtige løsning, som kan mindske trængslen og øge trafiksikkerheden. Nu er vi ved at være i mål, og jeg er sikker på, at det nye lysregulerede kryds vil få trafikken til at glide markant bedre, siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, i en pressemeddelelse.

Højvangen er direkte forbundet med motorvejen og ligger i et travlt industriområde med meget trafik, herunder mange lastbiler. I dag holder bilerne tit i kø i de eksisterende T-kryds for at komme ud på Højvangen, og trafiksikkerheden er jævnligt udfordret.

Trafikplanlæggerne har undersøgt tre forskellige løsninger på de trafikale udfordringer. Projektet, hvor de to eksisterende T-kryds samles i et regulært firbenet kryds med lyssignaler, opfylder bedst kravene til trafikafvikling og trafiksikkerhed.

Kolding Kommune går nu i dialog med de berørte virksomheder for at erhverve de arealer, som er nødvendige for at samle de to T-kryds. Projektet til godt ti mio. kr. ventes at stå færdigt i slutningen af 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel