Kolding Netavis

Nyt debat- og foredragsfællesskab ser dagens lys

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Aftenskolerne og Koldingbibliotekerne går sammen om at tilbyde spændende foredrag og debatter om aktuelle og nærværende emner. Efterårets program er på gaden nu.

Foredrag, borgermøde og samtalesalon er en del af programmet, når Kolding Talks tager hul på efterårets program. Borgerne kan høre om aktuelle emner og diskutere løsninger på tidens udfordringer med hinanden.

– Vi ønsker at skabe stort og bredt varieret tilbud til Kolding Kommunes borgere. Gennem disse arrangementer kan vi i fællesskab blive klogere, når vi lytter til og diskuterer med hinanden. Vi byder ind med forskellige aktuelle emner, og vi udfordrer det traditionelle foredrag, så der også bliver lagt vægt på, at vi taler med hinanden, for eksempel ved en samtalesalon, fortæller Ann-Britt von Seelen, teamleder på Koldingbibliotekerne, i en pressemeddelelse.

– I aftenskolerne ser vi et stort potentiale i at samarbejde med Koldingbibliotekerne og med hinanden om foredrag. Vi forpligter os hvert år til at bruge nogle af vores kræfter på at skabe en god og levende debat om de emner, der er vigtige i vores samfund, men samtidig må vi også se i øjnene, at der er rigtig stor konkurrence om at fange opmærksomheden hos Koldings borgere. Ved at samarbejde kan vi lave bedre og større arrangementer, så vi når ud til flere og ikke drukner i mængden. Kort fortalt har vi lavet Kolding Talks for at sparke ekstra vitaminer i Koldings foredragstilbud, fortæller Brian Kronborg fra AOF Center Sydjylland.

Køb billetter med rabat

Efterårets arrangementer kan ses på koldingtalks.dk, og på kulturnatten den 23. august kan man købe billetter med 20 % rabat på biblioteket.

På kulturnatten vil der også være række foredrag og prøver på, hvad man kan gå til hos aftenskolerne i den kommende sæson. På biblioteket kan man hente den fulde oversigt over stande, foredrag og prøvetimer.

– Aftenskolerne omdanner biblioteket til et univers af smagsprøver på meningsfyldt læring i fællesskab. I løbet af kulturnatten giver udvalgte undervisere ”prøvetimer” eller fortæller om, hvad du kan få ud af at deltage på et hold sammen med nogen, der deler dine interesser. På aftenskolen dyrker vi nemlig læring i fællesskab og på kulturnatten kan du prøve, lytte og lære – og finde frem til, hvad du vil gå til i efteråret. Den aften er det gratis – og så kan du endda vinde gode præmier, fortæller Ena Pedersen fra FOF Kolding

Bag om Kolding Talks

Kolding Talks er en sammenslutning af FOF Kolding-Vejen, AOF Center Sydjylland, DOF Lillebælt, OK-Koldings dag- og aftenskole, FO Syd, Christiansfeld Kreativ Forening & Aftenskole, Jordrup Sangkor, Teaterskolen Dorothea, Kulturskolen Kolding og Koldingbibliotekerne.

Aftenskolerne har alle øremærkede midler til debatskabende arrangementer, og Kolding Talks giver mulighed for at pulje disse midler sammen til større arrangementer.

I det daglige sørger en styregruppe for udarbejdelsen af et alsidigt program. Styregruppen består af Ena Pedersen, FOF Kolding, Brian Kronborg, AOF samt Ann-Britt von Seelen, Koldingbibliotekerne.

Efterårets program

25. september

Farligt – hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det
Foredrag af Hans Jørgen Nielsen og Steffen Andersen

30. september

Hvor er kolding på vej hen?
Oplæg og debat ved borgmester Jørn Pedersen

16. oktober

Fremtider – samtalesalon
Samtalesalon hvor vi udforsker, hvad vi tror, frygter og ønsker for vores og jordens fremtid

23. oktober

Gmo go eller no-go?
Etisk råd fortæller om deres ændrede holdning til genmodificerede afgrøder

19. november

Ligestilling eller ligeværd?
Et muslimsk ægtepar taler ud af posen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel