Torsdag den 9. juni holder kriminalforsorgen Åbent Hus i Kolding, hvor besøgende blandt andet kan prøve kræfter med jobbet som transportbetjent og høre nærmere om, hvad det vil sige at arbejde med frihedsberøvede indsatte uden for fængslets fire mure.
Er du nysgerrig på, hvad det vil sige at være transportbetjent, hvordan det er at skabe sikkerhed og tryghed, når den indsatte skal i retten, eller hvad uddannelsen egentlig går ud på?
Så har du tirsdag den 9. juni mulighed for at komme til Åbent Hus i Kolding på Domhusgade 24A. Her står transportbetjente klar til at fortælle om deres arbejde med at være bindeled mellem fængsel og samfund.
Åbent Hus-arrangementet er en del af Kriminalforsorgens indsats for at øge opmærksomheden omkring jobbet som transportbetjent.
-I Kriminalforsorgen ønsker vi at skabe mere åbenhed omkring, hvad det vil sige at være transportbetjent. Det er en verden, som kun få kender til, og vi oplever, at der til tider er forskel på den egentlige virkelighed, og den virkelighed folk forestiller sig. Derfor byder vi velkommen til en verden indenfor, så vi forhåbentlig kan få flere til at overveje en karriere som transportbetjent, fortæller Michael Vest, Kompetenceudviklingschef hos Kriminalforsorgen.
Til Åbent Hus i Kolding kan du også besøge Kriminalforsorgens specialbyggede lastbil, der er udstyret med VR-briller, en fængselscelle og interaktive spil, der kan give besøgende et smugkig ind i en ellers lukket verden.
Løn under hele uddannelsen
For at gøre uddannelsen som transportbetjent mere attraktiv har man i forbindelse med den nye flerårsaftale for Kriminalforsorgen, der løber fra 2022 til og med 2025, valgt at afskaffe SU for i stedet at indføre fuld løn under hele uddannelsesforløbet.
Det betyder, at eleverne nu er garanteret fuld løn under hele uddannelsen, ligesom den store efterspørgsel efter transportbetjente garanterer et fast arbejde efter endt uddannelse. To faktorer, som ifølge Kriminalforsorgen skal gøre det mere attraktivt for de ansøgere, der er interesserede, men som har økonomiske og familieære forpligtigelser, som gør, at en SU ikke er tilstrækkeligt.
-Vi byder løn under hele uddannelsen hjertelig velkommen. Det er noget, vi længe har efterspurgt, da mange af de borgere, der viser interesse for jobbet, allerede har et etableret liv med hus og familie, og det kan være svært at forene det liv med en SU. Vi håber derfor, at de nye tiltag smitter positivt af på rekrutteringen af nye transportbetjente, forklarer Michael Vest.
Arrangementet varer fra klokken 18-20.