Kolding Netavis

Nye boliger på vej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er nye boliger på vej i Bramdrupdam.

De nye boliger kommer til at ligge ved den tidligere landbrugsejendom Julianelyst og indkøbscentret på Centervej. Tæt på ligger Marielundskoven og de nye boliger får altså både indkøbsmuligheder og naturoplevelser inden for kort afstand. For at bane vej for de nye boliger har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget vedtaget en ny lokalplan for området.

Med den nye lokalplan bliver området ændret fra at være et erhvervsområde til også at kunne rumme boliger, og bidrager dermed til at løse manglen på boliger i Kolding.

– Vi oplever et stort behov for flere boliger i Kolding og ikke kun i midtbyen. Derfor er det glædeligt, at en privat ejendomsejer ønsker at bygge boliger i Bramdrupdam, som både ligger attraktivt tæt på natur, med nem adgang til motorvejsnettet og med mange fritidstilbud, fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

De nye byggefelter, der er udlagt i lokalplanen, giver plads til 22 tæt-lav boliger, fx rækkehuse, i 1½ plan.

Lokalplan fremtidssikrer Julianelyst

Den gule firlængede gård Julianelyst fungerer i dag som kontorhotel, og det formål har ejeren ikke umiddelbart planer om at ændre fortæller direktør Peter Lindholm Sørensen fra arkitekt- og ingeniørfirmaet ARCnordic, der er totalrådgiver for byggeriet af de nye boliger.

– Den nye lokalplan giver mulighed for at omdanne Julianelyst til en blanding af boliger og erhverv og fremtidssikrer dermed Julianelyst, fortæller Peter Lindholm Sørensen og fremhæver, at samarbejdet med Kolding Kommune har været rigtig godt og konstruktivt.

I alt giver lokalplanen plads til maksimalt 46 nye boliger på Centervej. Herudover er der udlagt felter med plads til parkeringspladser i lokalplanen, der samtidig også sikrer oversigtsforholdene i krydset Centervej/Bramdrupskovvej og opholdsarealer i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel