Kolding Netavis

Ny uddannelse skal efteruddanne Koldings sportslige ledere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Med inspiration fra Team Danmark har Kolding Kommune gennem et år arbejdet på, at etablere en uddannelse, hvor lokale sportschefer, talentansvarlige eller trænere med ledelsesansvar kan dygtiggøre sig i sportslig ledelse. På tirsdag starter uddannelsen op.

Da Kolding Kommune og Team Danmark i januar 2020 atter forlængede samarbejdsaftalen var det med en række særlige indsatsområder. Ét af dem var et særligt fokus på kompetenceudvikling i de lokale klubber for bestyrelser, ledere og trænere, oplyser Kolding Kommune.

Som led i denne indsats har Kolding Kommune etableret sin egen uddannelse for sportslige ledere, som gennem fem moduler af to dage sætter fokus på det særlige felt omkring sportslig ledelse, som spænder lige fra den daglige ledelse af trænere til strategisk udvikling af klubben.

Om vigtigheden af en struktureret strategisk udvikling af sportsklubberne fortæller Team Koordinator i Kolding Elite, Bjarne Foged Henriksen.

– Vi ser ofte, at de klubber der klarer sig godt på den lange bane, er de klubber som målrettet arbejder med hele det organisatoriske lag, løbende justere og udvikler deres strategi, og får den ud på gulvet. Det er det, vi gerne vil støtte klubberne i med denne uddannelse.

Med på uddannelsen er 11 lokale sports- eller talentchefer og trænere med ledelsesansvar, samt 3 fra andre kommuner. Formålet er, at give dem en række praktiske værktøjer til deres personlige lederskab, ledelse af teams samt strategisk og organisatorisk ledelse. Alt sammen sat i en kontekst af sportens verden.

– Sportslige ledelse er et særligt arbejdsfelt, hvor en del ledelsesmæssige udfordringer adskiller sig fra andre arbejdsfelter. Ofte kan man stå i dilemmaer mellem kortsigtede resultater på den ene side og langsigtet udvikling på den anden, fastslår tovholder på uddannelsen, Henning Hansen, indehaver af konsulentfirmaet Sporthouse, og fortsætter.

– Ud over de ledelsesmæssige aspekter har vi særligt fokus på det kommunikative, som bliver stadig mere afgørende. Det er kompetencer, der er stærkt efterspurgt i takt med de stadigt stigende krav der stilles i foreningslivet. Det er afgørende, at deltagerne løbende kan omsætte den viden de får til foreningsverden, som er en skøn blanding af frivillige og ansatte.

Uddannelsens første modul starter tirsdag og kursisterne skal herefter gennem fem moduler henover det næste års tid, så de i juni 2021 står med et diplom på, at have gennemført Koldings første uddannelse for sportslige ledere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel