Kolding Netavis

Ny støtteforening: Naturpark Lillebælts Venner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En ny forening har set dagens lys og har fået navnet Naturpark Lillebælts Venner.

Naturpark Lillebælts Venner blev officielt præsenteret i forbindelse med Naturpark Lillebælts fødselsdagsfejring mandag den 11. december.

Naturpark Lillebælts Venner består af en flok lokale kræfter med stor kærlighed til lokalområdet. Foreningen ser frem til at få en masse engagerede medlemmer: privatpersoner, foreninger og virksomheder.

Venneforeningen vil bestræbe sig på, via lokale aktiviteter, at engagere så mange borgere og foreninger som muligt. Foreningen vil arbejde på flere fronter for at støtte op om Naturpark Lillebælts arbejde. Det er øget biodiversitet, formidling af viden om havmiljøet, og den gode oplevelse af Lillebælt.

Foreningen støtter også op om FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling.

-Arbejdet for biodiversiteten i Lillebælt er ikke til forhandling – vi skal handle NU, og bidrage til at sikre, at der fortsat kan være liv i vandet og på havbunden, og at der også i fremtiden er levesteder nok til dét dyreliv, der findes i Lillebælt, fortæller Foreningens forperson, Anja Becher Andresen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

-Uden liv i Lillebælt er der ingen spændende oplevelser at komme efter. Alle i bestyrelsen er glade for den tillid, Naturparken har vist os – og vi glæder os til at komme i gang med arbejdet.

To kerneområder

Konkret vil Naturpark Lillebælts Venner i første omgang arbejde med særligt fokus på to kerneområder:

  • Etablering af flere fiskebørnehaver i og omkring havneområder: dette arbejde kan skabe bredt lokalt engagement – og vi ved, at fiskebørnehaverne har en gavnlig effekt på fiskebestanden
  • Støtte til flere muslingerev som en mulig vej til bedre havmiljø/vandkvalitet; dette involverer tæt samarbejde med Naturpark Lillebælt, forskere, andre organisationer samt lokale interessenter.

Foreningen vil desuden støtte relevante lokale initiativer, der med bred appel arbejder for øget bæredygtighed. Alle, der melder sig ind i foreningen, kan få indflydelse på foreningens arbejde.

Naturpark Lillebælt har igangsat og hen over sommeren og efteråret 2023 understøttet processen med at etablere venneforeningen; arbejdet støttes af fondsmidler fra Nordea Fonden.

-Lillebælt forbinder og samler os – i natur, kultur, erhverv og transport. De tre kommuner Fredericia, Kolding og Middelfart samarbejder om Naturpark Lillebælt, og opnår resultater ved at slå kræfterne sammen; på samme måde er foreningens bestyrelse bevidste om værdien af samarbejde og brobygning, slutter Anja Becher Andresen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel