Kolding Netavis

Ny shop i Kolding opfordrer folk til at smide bukserne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

De gamle yndlingsbukser behøver slet ikke ende på lossepladsen, men kan blive en helt ny og unik taske.

Det lyder måske lidt kontroversielt i disse #MeToo-tider at opfordre folk til at smide bukserne, men det hele er nu ret uskyldigt. Huset Venture Kolding, der redesigner og skaber nye produkter af eksempelvis gamle vinflasker, brugt jern og aflagt tekstil, vil have folk til at smide bukserne for at sy dem om til en ny taske. Ideen kører under sloganet ”Smid bukserne! Og få en ny taske”.

– Vi er som virksomhed stærkt optaget af, hvordan vi kan genbruge gamle materialer af enhver art, fortæller Karsten Hjort Enemark – chef i Huset Venture Kolding, en af Koldings socialøkonomiske virksomheder.

– Nu tilbyder vi derfor, at man kan komme til os med sine gamle yndlingsbukser, og så kan vi sy dem om i et fuldstændigt individuelt design, der bevarer buksernes særkende. På den måde får man sin helt personlige taske, og man kan samtidig sende et miljørigtigt signal. Bruger man tasken til shopping, kan man helt droppe brugen af plastik, der jo desværre kan ende i naturen, siger han.

Torsdag d. 7. marts og fredag d. 8. marts åbner Huset Venture Kolding nyt shop og showroom, hvor man blandt andet kan se massevis af eksempler på tasker og bæltetasker syet af genbrugstøj. Her kan man også se vaser og lysestager lavet af gamle vinflasker, der stammer fra Nicolai Café og Vinbaren i Kolding. Jesper Søvndal – kendt fra DR’s bagedyst – kommer også forbi åbningen med en bæredygtig kage.

– Vi glæder os meget til at åbne vores nye shop og showroom og dermed kunne vise vores mange design-produkter til omverdenen. Det særlige hos os er, at vi redesigner gamle materialer, og på den måde kan kunderne både få nogle unikke produkter OG tage et miljømæssigt ansvar ved at genbruge på en helt konkret måde, siger Karsten Hjort Enemark.

Huset Venture Kolding er en del af den landsdækkende, registrerede socialøkonomiske virksomhed Huset Venture. Huset Venture har et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne.

– Kunder hos os tager ikke bare et miljømæssigt, men også et socialt ansvar. Så man kan på alle måder sige, at vores måde at være virksomhed på er bæredygtig, slutter direktør i Huset Venture, Inge Bak.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel