Kolding Netavis

Ny pris skal hylde bæredygtige jobs

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding Kommune vil med prisen SammenomJOB anerkende og hædre de virksomheder, som arbejder med at sikre deres medarbejdere bæredygtige jobs. Den skal desuden hylde dem, som arbejder med at finde det rette job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet – uanset om det er store eller små jobs.

Flere af virksomhederne i Kolding arbejder konstant for at skabe bæredygtige jobs til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Det er et arbejde, der kræver meget af virksomhederne og deres medarbejdere. Derfor vil man i Kolding Kommunes hylde disse virksomheder ved at etablere prisen SammenomJOB.

-Vi har mange borgere, som er udfordret, når de skal skabe sig en plads på arbejdsmarkedet. Derfor gør kommunens virksomheder en stor forskel, når de hjælper borgerne videre i arbejdslivet. Det skal vi anerkende i Kolding, fortæller Villy Søvndal (SF), Udvalgsformand for Social- og Arbejdsmarked, i en pressemeddelelse.

Prisen – et bevis på samfundssvar

For Kolding Kommune er det vigtigt, at prisen ikke kun er en hyldest, men virksomhedernes bevis på, hvordan de tager et særligt samfundsansvar. Dermed vil en pris blandt andet kunne fungere som inspiration for andre virksomheder og et element i virksomhedernes markedsføring.

-Vi ved, at virksomheder med sådan en pris vil opleve, at forretningsforbindelser bliver inspireret, virksomhederne får stolte medarbejdere, og det giver kunderne et positivt syn på virksomheden. SammenomJOB bliver et bevis på samfundsansvar og ikke bare et diplom på væggen. Prisen skal være til gavn for den enkelte virksomhed, siger Villy Søvndal.

For at modtage prisen, så skal en virksomhed leve op til to af de tre kriterier, som udvalget for Social- og Arbejdsmarked har stillet op. Kriterierne handler om at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job, hjælpe flygtninge og indvandrer i job og arbejde for at forbygge sygemeldinger.

Det er muligt som virksomhed selv at søge om at få prisen, og så vil det være muligt, at indstille andre virksomheder til prisen.

Hvis du kender en virksomhed, som bør indstilles til prisen, kan du indstille virksomheden her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel